Αρχισε το Παιδιατρικό Συμπόσιο Κ. Ελλάδας

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ -ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.30 Π.Μ. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2021 15:00

Με διαδραστική συζήτηση περιπτώσεων παιδιών που νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική

και στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι στη Λάρισα οι τριήμερες εργασίες του 21ου Παιδιατρικού Συμποσίου Κεντρικής Ελλάδας.
Στο πρώτο συνέδριο με φυσική παρουσία ομιλητών και συμμετεχόντων μετά την πανδημία η λήψη ειδικών μέτρων στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του κτιρίου της Ιατρικής ήταν περισσότερο από εμφανής, με τους γιατρούς Ε. Χατζή, Α. Νταβούρα, Π. Ρόζου, Β. Παπανδρέου, Δ. Πίπιλας, Ι. Καραδόντα, Χ. Λίλος και Α. Σακοράφα να παρουσιάζουν συγκεκριμένα περιστατικά, τροφοδοτώντας συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
Οι εργασίες του Συμποσίου ξεκινούν σήμερα στις 9 το πρωί με στρογγυλή τράπεζα που θα αναπτυχθούν θέματα Γενικής Παιδιατρικής από τους ιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής, για να ακολουθήσει στις 11.30 π.μ. η επίσημη τελετή έναρξης του Συμποσίου. Στη συνέχεια, ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γεώργιος Συρογιαννόπουλος θα αναπτύξει το επίκαιρο θέμα «Πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά μετά από λοίμωξη με SARS-CoV-2». Στις 12.00 θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Χ. Ανταχόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, με θέμα «8 χρόνια εμβολιασμός έναντι μηνιγγίτιδας Β με 4CMenB: Δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας σε κάθε ηλικιακή ομάδα». Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα, όπου θα αναπτυχθούν εξειδικευμένα παιδιατρικά θέματα: «Ενδοκρινικοί διαταράκτες: το τίμημα της προόδου» από τον κ. Σ. Διαμαντόπουλο, παιδίατρο-παιδοενδοκρινολόγο, συνεργάτη του ΙΑΣΩ Παίδων, «Άτυπες εκδηλώσεις ρευματολογικών νοσημάτων» από την κ. Δ. Μαρίτση, παιδίατρο – παιδορευματολόγο, πανεπιστημιακή υπότροφο Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, «Αυτοάνοση επιληψία: τι γνωρίζουμε σήμερα;» από τον κ. Γ. Βάρτζελη, παιδονευρολόγο, επίκουρο καθηγητή Παιδονευρολογίας ΕΚΠΑ και «Διαταραχές σίτισης σε βρέφη και παιδιά: Αίτια και αντιμετώπιση» από την Ε. Καρανίκα, παιδίατρο – παιδογαστρεντερολόγο, επιστημονική συνεργάτιδα Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ και Νοσοκομείου Metropolitan Αθηνών. Το απόγευμα στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με Παιδοπνευμονολογικά Θέματα: «Σιγμός σε βρέφη και παιδιά: Πότε θα προβληματίσει τον παιδίατρο» από τον κ. Ε. Αλεξόπουλο, επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής – Παιδοπνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Ο ρόλος των αλλεργιογόνων στο παιδικό άσθμα» από την κ. Μ. Τρίγκα, παιδοαλλεργιολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών και «Βήχας: από το σύμπτωμα στη διάγνωση και θεραπεία» από την κ. Κ. Χαϊδοπούλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας ΑΠΘ.  Θα ακολουθήσει ομιλία από τον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Μ. Ανθρακόπουλο, καθηγητή Παιδιατρικής – Παιδοπνευμονολογίας Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Η επιδημία του άσθματος: Ιστορία μιας παρανόησης;». Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες που αφορούν τα εμβόλια: «PCV13 και αντίκτυπος στη δημόσια υγεία - Ελληνικά δεδομένα για τον πνευμονιόκοκκο στη νόσο και στον αποικισμό των παιδιών» από τον καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γ. Συρογιαννόπουλο και «Εφαρμόζοντας τον εμβολιασμό έναντι του κοκκύτη στην οικογένεια από το βρέφος έως τον ενήλικα» από την κ. Ι. Παυλοπούλου, παιδίατρο - λοιμωξιολόγο, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass