Εξαπάτησε 54χρονη και της έκλεψε 6.400 ευρώ

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2021 14:50

Το πρόσχημα του ανενεργού λογαριασμού αφορούσε αυτή τη φορά η απάτη μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών με την οποία άγνωστος δράστης κατάφερε να εξαπατήσει 54χρονη από την Ελασσόνα, αφαιρώντας από τον τραπεζικό της λογαριασμό συνολικά 6.410 ευρώ.

Όπως η ίδια κατήγγειλε χθες το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο άγνωστος δράστης απέστειλε μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι ο τραπεζικός λογαριασμός της 54χρονης «δεν παρουσιάζει κίνηση» το τελευταίο 10μηνο, εξέλιξη που μπορεί να «καταστήσει ανενεργό τον λογαριασμό».
Η 54χρονη θεώρησε έγκυρο το μήνυμα και ακολουθώντας τις οδηγίες του απατεώνα απάντησε στο μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ στη συνέχεια την παρέπεμψε σε παραπλανητικό σύνδεσμο. Στην πραγματικότητα ο δράστης πήρε τον έλεγχο του υπολογιστή της 54χρονης από απόσταση και υποκλέπτοντας τραπεζικούς κωδικούς, αφαίρεσε τμηματικά από τον λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των 6.410 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass