Καρφωμένοι στην TV για Eurovision, τελικό Κυπέλλου

Μεγάλες στιγμές το Σαββατόβραδο για μουσικόφιλους και ποδοσφαιρόφιλους

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 21:20

Ένα διαφορετικό Σαββατόβραδο ήταν το προχθεσινό. Όσοι δεν προτίμησαν να βγούνε για ένα ποτάκι τώρα που η εστίαση ξανάνοιξε, επέλεξαν να μαζευτούν σε κάποιο φιλικό σπίτι και να απολαύσουν οι μεν ποδοσφαιρόφιλοι τον τελικό Κυπέλλου της ελληνικής Super League, οι δε μουσικόφιλοι τον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η αγωνία, λοιπόν, «χτύπησε κόκκινο», αφενός για το ποιος θα ανακηρυσσόταν κυπελλούχος 2021, ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός, αφετέρου για το ποια θα ήταν η νικήτρια και τι θέση θα κατακτούσε η Ελλάδα και φυσικά και η Κύπρος στον φετινό διαγωνισμό.


Μικροί και μεγάλοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τα δύο θεάματα μαζί με τους φίλους τους, ακόμη και αυτοί που δεν ήταν και τόσο «φαν» είτε του ενός, είτε του άλλου. Και κάπως έτσι οι μαζώξεις σε σπίτια πήραν «φωτιά», με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «δίνουν και να παίρνουν». Και μιας και ο καιρός ήταν καλός δεν έλειψαν και αυτοί που έβγαλαν στο μπαλκόνι την τηλεόραση ή τον υπολογιστή για να παρακολουθήσουν είτε τον ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε τον διαγωνισμό τραγουδιού υπό το φως του φεγγαριού και με το γλυκό φύσημα του αέρα. Έτσι, λοιπόν, έβλεπε κανείς όλα τα μέλη της οικογένειας να έχουν μαζευτεί να περάσουν όλοι μαζί μια οικογενειακή βραδιά παρακολουθώντας την Eurovision, μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο να έχουν προσκαλέσει τις φίλες και τους φίλους τους να δουν το μουσικό σόου μιας και την επομένη δεν έχουν σχολείο, φοιτητές και φοιτήτριες να έχουν δώσει «ραντεβού» στο σπίτι του ενός για να δουν τον φετινό διαγωνισμό, μιας και πέρυσι ελέω κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε, και να σχολιάσουν όλοι μαζί, να ποντάρουν ποια χώρα θα κερδίσει, να διαφωνήσουν για ποιο τραγούδι είναι καλύτερο, κ.ο.κ.. Η βραδιά είχε ποικιλία καθώς άλλοι ενθουσιάστηκαν με τις μπαλάντες, άλλοι με τα πιο ροκ κομμάτια, άλλοι με τα ποπ, άλλοι «μαγεύτηκαν» από τα τραγούδια που ακούστηκαν στη γαλλική και την ιταλική γλώσσα, που τελικά πήραν και τα πρωτεία -η Ιταλία ανακηρύχθηκε η φετινή νικήτρια του διαγωνισμού με το τραγούδι «Zitti E Buoni» των Maneskin κι η Γαλλία κατέλαβε τη 2η θέση με το τραγούδι «Voila» και ερμηνεύτρια την Barbara Pravi-, ενώ άλλοι υποστήριζαν ένθερμα την ελληνική και την κυπριακή αποστολή, που ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους.
Και κάπως έτσι τα γέλια και τα πειράγματα «πήγαιναν σύννεφο» δίνοντας μια νότα χαράς μετά από έναν τόσο δύσκολο και καταθλιπτικό χειμώνα. Φυσικά δεν έλειψαν και οι διαφωνίες και σε κάποια σπίτια μοιράστηκαν στη μέση, άλλοι στο ένα δωμάτιο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και άλλοι στο άλλο για να δουν τον μουσικό διαγωνισμό. Χαριτολογώντας θα μπορούσε να πει κανείς ότι τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να λαμβάνουν χώρα την ίδια μέρα, πόσο μάλλον σχεδόν την ίδια ώρα, γιατί διχάζουν το κοινό, και κυρίως τις οικογένειες και τα ζευγάρια… Το σίγουρο είναι πάντως ότι το φαγητό ίσως και να τους «ένωσε», καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι παραγγελίες για σουβλάκια και πίτσα, ακόμη και για κρέπες πήραν «φωτιά». Άλλωστε πλέον η παρακολούθηση ειδικά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα «επιβάλλεται» να γίνει με τη συνοδεία πίτσας και μπίρας. Συνήθεια που επεκτάθηκε και για την παρακολούθηση της Eurovision, η οποία συνοδεύτηκε όπως στις ταινίες και με ποπ-κορν και διάφορα σνακ κι ένα ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό για τους μικρούς της παρέας.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς άκουγε κανείς από τα γειτονικά σπίτια ή διαμερίσματα ή βγαίνοντας στο μπαλκόνι τους πανηγυρισμούς για την επίτευξη τέρματος των ομάδων ή τα χειροκροτήματα και τις ζητωκραυγές για την εμφάνιση της Ελλάδας και της Κύπρου. Παντού αντηχούσαν τα γέλια και οι χαρές στο αποκορύφωμα της βραδιάς, δεν έλειψε όμως και η απογοήτευση των φιλάθλων της ηττημένης ομάδας που έχασε το κύπελλο μέσα από τα χέρια της στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δίχως να καταφέρει να πάρει παράταση το παιχνίδι και να έχει την ευκαιρία να ανατρέψει το σκορ. Από την άλλη οι φίλαθλοι της κυπελλούχου ομάδας το χάρηκαν αφάνταστα και πανηγύρισαν με την καρδιά τους, όπως πανηγύρισε και όλη η χώρα για την πολύ καλή θέση που κατάφερε να πάρει η Ελλάδα μέσα στη δεκάδα (10η) στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision 2021. Από το 2013 είχε άλλωστε η Ελλάδα να μπει στη δεκάδα και το κατάφερε φέτος με το τραγούδι «Last Dance» και την 26χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, ενώ και η Κύπρος βρέθηκε κι αυτή σε καλή θέση (16η) με το τραγούδι «El Diablo» και ερμηνεύτρια την Έλενα Τσαγκρινού.
Η βραδιά είχε ποικιλία, λοιπόν, και σίγουρα νέα ταλέντα έκαναν την εμφάνισή τους στη μουσική σκηνή κλέβοντας την παράσταση. Ήταν, λοιπόν, ένα Σαββατόβραδο που συνδύασε «δύο σε ένα», και αγώνα και τραγούδι, και φυσικά συγκίνηση, χαρά, αγωνία και προσμονή για την επόμενη φορά.
Σ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass