Οργή και αγανάκτηση για τα διόδια Μοσχοχωρίου

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2014 0:53 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:17

 

Ιδιαίτερα δυναμική και μαζική συγκέντρωση κατοίκων, όλων των χωριών του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, που άνοιξε τα διόδια για μιάμιση ώρα, έγινε χθες το απόγευμα στο Μοσχοχώρι. Εκατοντάδες κάτοικοι, η πλειοψηφία των οποίων νέα παιδιά. Παρών και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο όποιος είχε κατά διαστήματα έντονους διαξιφισμούς με τους συγκεντρωθέντες. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν τον… χειροκρότησαν κι ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της κατάργησης των διοδίων και συγκαλεί πανθεσσαλική σύσκεψη τη Δευτέρα. Η σύσκεψη θα γίνει μάλλον στην έδρα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο.    

Οι κάτοικοι ήρθαν με αυτοκίνητα στα διόδια και στις 6.15, έβαλαν πανό  άνοιξαν τις μπάρες, με αποτέλεσμα μέχρι τις 7.45, που αποχώρησαν,  να περνούν ελεύθερα όλα τα οχήματα και από τις δύο κατευθύνσεις.  Οι συγκεντρωμένοι, που κρατούσαν μαύρες σημαίες μοίραζαν στους οδηγούς φυλλάδια, με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στον παλαιό δρόμο Βόλου- Λάρισας» και  «να καταργηθούν τώρα τα διόδια Μοσχοχωρίου». Με την υπογραφή «οι 20.000 αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι για αγώνα κάτοικοι του κάμπου.»

Στο φυλλάδιο ανέφεραν και τα εξής:  «…Τοποθετήθηκαν διόδια στην νέα εθνική οδό στο ύψος του Μοσχοχωρίου, τα οποία μάλιστα είναι τα ακριβότερα της Ελλάδας. Ένα τέτοιο γεγονός οδήγησε χιλιάδες οδηγούς - κυρίως μεγάλων οχημάτων - εθνικών και διεθνών μεταφορών να παρακάμπτουν τον εν λόγω δρόμο, που κατασκευάστηκε για να τους διευκολύνει, ώστε να αποφεύγουν τα διόδια. Έτσι λοιπόν, διασχίζουν τον παλαιό δρόμο Βόλου - Λάρισας, κάτι που επιβαρύνει την κυκλοφορία μιας οδού ακατάλληλης για τέτοιου είδους κίνηση. Αποτέλεσα της κυκλοφορίας αυτών των χιλιάδων βαρέων οχημάτων είναι τα δεκάδες τροχαία δυστυχήματα που παρατηρούνται συνέχεια. Τα τελευταία χρόνια θρηνήσαμε πάνω από 20 νεκρούς και πρόσφατα 3 νεαρά παιδιά, ενώ πάμπολλα είναι τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε καθημερινή κλίμακα με τραυματίες και υλικές ζημιές. Και αυτά για ποιον λόγο; Όλα στον βωμό του χρήματος και της μικροπολιτικής; …Να δοθεί λύση τώρα από το κράτος, που μας διοικεί, απαιτούμε κανένα φορτηγό εθνικών ή διεθνών μεταφορών, που ο προορισμός του είναι πέρα από την περιοχή, να μη διασχίζει την παλαιά εθνική οδό Βόλου-  Λάρισας.

Απαιτούμε την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου.  Δεν πρέπει να χαθούν άλλες αθώες ψυχές στο βωμό των οποιωνδήποτε οικονομικών και άλλων συμφερόντων, εξαιτίας των οποίων περνάμε σήμερα τα δυσκολότερά μας χρόνια. Φτάνει πια! Όχι άλλο αίμα! Ο επόμενος μπορεί να είσαι εσύ!

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στα διόδια μετέβη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων . Αγοραστός, προσκληθείς από την συντονιστική επιτροπή, ο οποίος αρχικά είχε έντονους διαλόγους με συγκεντρωμένους κατοίκους. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ο περιφερειάρχης τόνισε ακόμα: Εγώ θέλω να φύγουν τα διόδια. Λέμε όχι στα διόδια (χειροκρότημα) Αν ήταν δικό μου θέμα, θα τα έκλεινα το έχω πει δύο χρόνια πριν, να καταργηθούν! Τη Δευτέρα συγκαλώ σύσκεψη με όλους τους βουλευτές της Θεσσαλίας και τους δημάρχους και των δύο νομών, παλιούς και νέους και την αστυνομία, με θέμα « Κατάργηση διοδίων ή να βρεθεί λύση, ώστε να περνά από τα διόδια ο μεγαλύτερος όγκος των φορτηγών.» 

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και οι βουλευτές Μαγνησίας, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Π. Μουτσινάς,  η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας  και άλλοι παράγοντες της περιοχής.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass