Πανηγύρισε ο Αγιος Νικόλαος ο εν Βουναίνοις

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΥ-ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2021 15:21

Πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις, του αιματοβλύτη, που έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα.


Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγύρισε το Σάββατο της Διακαινησίμου 8 Μαΐου και την Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) 9 Μαΐου τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών μας Αγίων. Την παραμονή της εορτής, στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου μας και η ευλόγηση των άρτων. Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεως, ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass