ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Άλλες 45 μέρες για τα Σ/Μ «Λάρισα»…

* Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε χθες με τον υφυπ. Εργασίας Βασ. Κεγκέρογλου * Συντονίζονται και οι απλήρωτοι προμηθευτές

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2014 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:13
 
Εφ΄όλης της ύλης συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας για το μέλλον των Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του, σε μια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα», του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του 62% των μετόχων της εταιρίας, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων αποτελούνταν από τον γραμματέα του ΕΚΛ Πάρι Λιόλιο, την πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αγγελική Δασκαλάκη, εκπρόσωπο της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων στα Σ/Μ Λάρισα και της Ομοσπονδίας Εμπορούπαλλήλων.
Σύμφωνα με την κ. Δασκαλάκη «στη χθεσινή σύσκεψη ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια ουσιαστική συζήτηση με τους μετόχους της εταιρίας, αν και απουσίαζαν οι βασικοί μέτοχοι και μέλη της διοίκησης της εταιρίας. Σύμφωνα με τον παριστάμενο νομικό σύμβουλο, μπορεί η υπόθεση με τον Μαρινόπουλο να έχει ναυαγήσει, υπάρχει όμως ενδιαφέρον από άλλους αγοραστές και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε περίπτωση που και αυτές οι επαφές καταλήξουν σε αδιέξοδο, τότε η εταιρία θα αναγκαστεί να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις 15 Σεπτεμβρίου, μιας και στις 17 του μήνα θα εκδικαστεί η πρώτη αίτηση κατάσχεσης από προμηθευτές. Ακόμη ο δικηγόρος των μετόχων επέκρινε το τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς αρνούνται να δανειοδοτήσουν μια επιχείρηση, τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας καλύπτουν τα χρέη της».
ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ
Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου είδε θετικά το αίτημα των εργαζομένων να τους δοθεί ένα έκτακτο βοήθημα των 1000 ευρώ, ενώ επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα, αν πρώτα δεν έχει μια συνολική άποψη για το θέμα. Έτσι ορίστηκε νέο ραντεβού για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να συναντηθεί και με τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρίας.
Τέλος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επανέλαβαν την πάγια θέση τους για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους και σε περίπτωση που βρεθεί αγοραστής, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Στο μεταξύ έντονα προβληματισμένοι από τις δυσάρεστες εξελίξεις με τα Σ\Μ «Λάρισα» ήταν και οι προμηθευτές της αλυσίδας, οι οποίοι αγωνιούν για την αποπληρωμή των προϊόντων και υπηρεσιών τους, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο.
Της σύσκεψης προήδρευσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ (παρέστησαν και άλλα μέλη της διοίκησης και ο ειδικός σύμβουλος Γρ. Παπαχαραλάμπους), ο οποίος δήλωσε πως «θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ικανοποιηθούν και αυτοί οι επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι το μόνο λάθος που έκαναν ήταν ότι παρά τα αρχικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στην εταιρία του Σ/Μ Λάρισα, αυτοί συνέχιζαν να τη στηρίζουν, βασισμένοι στην πρότερη καλή συνεργασία των δύο πλευρών. Μέσα από τη συζήτηση που θα κάνουμε θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό και εφικτό αποτέλεσμα για όλους».
Από την πλευρά τους οι προμηθευτές χαρακτήρισαν «τσουνάμι» για την αγορά της Λάρισας τις αρνητικές εξελίξεις με την μη εξαγορά του Σ\Μ από την εταιρία «Μαρινόπουλος», εξέφρασαν δε την επιφύλαξη τους στο κατά πόσο η εταιρία μπορεί να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, από την στιγμή που έχουν προηγηθεί μηνύσεις και αγωγές. Επίσης στη σύσκεψη εξετάστηκε η πιθανότητα συγκρότησης μιας άτυπης Επιτροπής, η οποία αρχικά θα καταγράψει τους προμηθευτές και τις οφειλές προς αυτούς και εν συνεχεία θα συμμετάσχει σε κάποιες συζητήσεις με αρμόδιους φορείς.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass