Λίστα ιδιωτών γιατρών για κορονοϊό

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ * ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ * 51 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 134 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ * ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TESTS

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2021 16:45

Λίστα εθελοντών γιατρών για να συνδράμουν αν χρειαστεί στο ΕΣΥ ετοιμάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκτιμώντας ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και στη Λάρισα την ώρα που τα δύο

νοσοκομεία δέχονται πιέσεις.
Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες με σταθερά αυξημένα τα κρούσματα του κορονοϊού σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα άδεια κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο -χθες υπήρχαν τρία στο Πανεπιστημιακό και μόλις ένα στο Γενικό Νοσοκομείο-, ενώ οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων παρουσιάζονται σταθερά με 100% πληρότητα.
Δεδομένων των προβλέψεων για επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων τις προσεχείς ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί σε ετοιμότητα τον ιατρικό κόσμο, απευθύνοντας έκκληση στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους ιατρούς να δηλώσουν εθελοντές στον ειδικό κατάλογο των γιατρών για να κληθούν να συμβάλουν αν χρειαστεί ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σκέψη για «επιστράτευση» και «επίταξη» υπηρεσιών, όπως συνέβη πρόσφατα στην Αθήνα με τα φύλλα πορείας σε 200 γιατρούς.
«Η ιατρική κοινότητα διατύπωσε με σαφήνεια την άποψη ότι η «επιστράτευση» και η «επίταξη» υπηρεσιών αυτοαπασχολούμενων γιατρών αποτελούν πράξεις αυταρχισμού, πανικού και αναποτελεσματικότητας της πολιτείας, δεν συνάδουν με το δημοκρατικό μας πολίτευμα και αλλοιώνουν τον βαθμό της κοινωνικής αλληλεγγύης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος και προσθέτει: «Τις επόμενες μέρες υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και στην περιοχή ευθύνης μας και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, γιατροί του κρατικού και ιδιωτικού τομέα, με άριστη συνεργασία και αλληλοβοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μια ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας στην Π.Ε. Λάρισας. Αποτελεί στοίχημα για εμάς πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, να προσφέρουμε ποιοτικές και ποσοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, όποτε, όπου και αν αυτές μας ζητηθούν.
Για τον λόγο αυτόν ο Σύλλογός μας κάνει έκκληση στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους ιατρούς μέλη μας covid ειδικοτήτων (παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, γενικής ιατρικής), να δηλώσουν την πρόθεσή τους στο email:iatriko2@otenet.gr ώστε να καταρτιστεί κατάλογος γιατρών που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ αν χρειαστεί».
Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί την ηγεσία του Υπ. Υγείας «να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή της τακτική, να μη στρουθοκαμηλίζει και παραπλανά τους πολίτες και να προβεί άμεσα σε προσλήψεις γιατρών, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΠΙΣ, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή μετά από τη συνδιάσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Ντίνου Γιαννακόπουλου, ένας κατάλογος που θα περιλαμβάνει 15-20 γιατρούς covid ειδικοτήτων είναι αρκετός για να συμβάλει αποτελεσματικά αν χρειαστεί στην αντιμετώπιση πιθανής πίεσης του Συστήματος Υγείας στη Λάρισα και κυρίως του Γενικού Νοσοκομείου που αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
51 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Μικρή υποχώρηση παρατηρείται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων τόσο στη Λάρισα, όσο και στη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των 1.496 νέων κρουσμάτων πανελλαδικά. Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγράφηκαν συνολικά 134 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 51 εντοπίστηκαν στη Λάρισα, 38 στην Καρδίτσα, 32 στη Μαγνησία και 13 στα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τον νέο κορονοϊό τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.496, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 249.458 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.5% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.570 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.754 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.648 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 448 (ημερήσια μεταβολή +2.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 471 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TESTS
Στο μεταξύ το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που έγιναν με μαζικές δειγματοληψίες ως εξής:
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Σε συνολικό αριθμό 66 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 1 γυναίκα και 1 άνδρα με διάμεση ηλικία τα 61 έτη.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε συνολικό αριθμό 490 δειγμάτων καταγράφηκαν 7 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 4 γυναίκες και 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.
ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
Πραγματοποιήθηκαν 96 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε συνολικό αριθμό 166 δειγμάτων καταγράφηκαν 5 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 2 γυναίκες και 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 63 έτη.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε συνολικό αριθμό 159 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το σημερινό πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας έχει ως εξής:
-Στην Π.Ε. Λάρισας:
10:00-14:00 KENTPIKH ΠΛATEIA ΛΑΡΙΣΑΣ
10:00-14:00 ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
10:00-14:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass