Χαρίτων: Δοξάζουμε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε θύματα

«ΘΑΥΜΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ 63 ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΜΑΣΙΟΥ»

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2021 16:12

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτ.: Ανδρέας Νικούλης
«Δοξάζουμε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τον σεισμό», υπενθύμισε, ανάμεσα στα άλλα, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, σε σύντομη κουβέντα με την «Ε», χθες το βράδυ.


Ο μητροπολίτης μίλησε συγκινημένος για την καταστροφή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου, του Ναού που κυριολεκτικά «άνοιξε» από τη μεγάλη σεισμική δόνηση, αλλά και για την καταστροφή του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου.
«Είδα το Σχολείο του Δαμασίου να έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικά κατεστραμμένο κτίριο και μέσα από αυτό να έχουν βγει σώα 63 παιδιά. Ήταν ένα πραγματικό θαύμα! Και βέβαια η σωτηρία οφείλεται στην αποτελεσματικότητα του διευθυντού του, που ήταν ένας ήρωας! Τα μικρά παιδιά σώθηκαν από αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Ελπίζουμε και προσευχόμεθα να μην έχουμε συνέχεια σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία και όλα να επανέλθουν στην κανονικότητα», ανέφερε με νόημα ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Ο μητροπολίτης Ελασσώνος το τελευταίο διήμερο επισκέφθηκε επανειλημμένα τη σεισμόπληκτη περιοχή, τα χωριά Μεσοχωρίου, Δαμασίου και την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Ποταμιάς, το Αμούρι, τη Συκέα, το Δομένικο, το Βλαχογιάννι και συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες, κληρικούς, ενώ δεκάδες κάτοικοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass