«Αμεσα τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης...»

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2021 15:03

«Δόξα σοι ο Θεός, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου δε θρηνήσαμε θύματα.

Οι υλικές ζημιές θα αποκατασταθούν. Κατά κοινή ομολογία ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε άμεσα προκειμένου να συνδράμει τους δοκιμαζόμενους από τον εκκωφαντικό σεισμό κατοίκους των χωριών που βίωσαν τη μανία του Εγκέλαδου. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θα ακολουθηθεί το «μοντέλο της Σάμου» για την καταγραφή των ζημιών και την κρατική αρωγή για την επισκευή ή την κατασκευή νέων κατοικιών». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της επίσκεψής του σε χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό. Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Κέντρου στον Τύρναβο, όπου ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο ισχυρός σεισμός, καθώς και για την οριοθέτηση και την καταγραφή των ζημιών από τεχνικά κλιμάκια ειδικών που ξεκίνησε ήδη από σήμερα.
Ακολούθως, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στο Δαμάσι, όπου στο γήπεδο του χωριού με τη βοήθεια του στρατού στήθηκε καταυλισμός για την προσωρινή διαμονή ανέστιων οικογενειών. Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο και τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Χριστόφορο Κατσαρό και Καθαριότητας, κ. Γιώργο Γκάτσο, για τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν. Κατόπιν συνομίλησε με κατοίκους και αφουγκράστηκε την αγωνία τους για τη γρήγορη καταγραφή των ζημιών και την άμεση εκτέλεση των διαδικασιών αποζημίωσης και αποκατάστασής τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, όπου είδε ιδίοις όμμασι τις σοβαρές ζημιές του κτιρίου και μετέφερε στον διευθυντή του σχολείου, κ. Γρηγόρη Λέτσιο και τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Καίτη Καραγιώργου, την ενημέρωση που είχε από τον υφυπουργό κ. Θοδωρή Λιβάνιο ότι από τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά του Δημοτικού θα στεγάζονται σε καινούριο κτίριο.
Στη συνέχεια ο κυβερνητικός βουλευτής επισκέφθηκε το Μεσοχώρι και το Αμούρι, τα δύο χωριά του Δήμου Ελασσόνας που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού, και συνομίλησε με τις Τοπικές Αρχές, μέλη της Δημοτικής Αρχής και κατοίκους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass