Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κάρλα

ΨΑΡΕΨΑΝ 400 ΚΙΛΑ ΓΡΙΒΑΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 21:00

Έχοντας ψαρέψει περί τα 400 κιλά γριβάδια από τη λίμνη Κάρλα συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα

δύο Θεσσαλονικείς ψαράδες. Οι δύο αλιείς από τη Θεσσαλονίκη, ένας 44χρονος καταγόμενος από το Καζακστάν και ένας 39χρονος καταγόμενος από την Ουκρανία εντοπίστηκαν χθες περασμένα μεσάνυχτα, στο Καλαμάκι Αγιάς από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ για να συλληφθούν στη συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δύο αλιείς βρέθηκαν στην Κάρλα για ψάρεμα, στο πλαίσιο παραγγελίας για την ψαραγορά της Θεσσαλονίκης, παρότι το ψάρεμα απαγορεύεται στην υπό σύσταση λίμνη Κάρλα, η οποία άσχετα με την αλιεία θεωρείται προστατευόμενη περιοχή και μάλιστα είναι ενταγμένη στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000. Στο τρέιλερ του αυτοκινήτου των δύο ψαράδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 400 κιλά ψάρια γριβάδια («Καρλίσια») αλλά και τα αλιευτικά τους εργαλεία, στα οποία - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- περιλαμβάνονταν «μία φουσκωτή βάρκα, δώδεκα δίχτυα μήκους τριάντα πέντε μέτρων έκαστο, δύο κουπιά, μία μηχανή βάρκας, ένα ντεπόζιτο βενζίνης και δύο αδιάβροχες στολές αλιείας». Οι δύο ψαράδες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί αλιείας και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι αφού πρώτα προσδιορίστηκε η δίκη τους.
Τα ψάρια κατασχέθηκαν και μετά από αυτοψία υπαλλήλου του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναμενόταν να καταστραφούν. Με αφορμή το χθεσινό συμβάν, η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, Ιφιγένεια Γκάγκαλου διευκρίνισε χθες στην «Ε» ότι «προς το παρόν η αλιεία με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε αλιευτικό εργαλείο ασκείται, είναι παράνομη ενέργεια εξαιτίας της απαγόρευσης που ισχύει από τις αρμόδιες αρχές».
Σημειώνεται πως η απαγόρευση αλιείας, ερασιτεχνικής και επαγγελματικής, ισχύει με βάση απόφαση της Διεύθυνσης Εποπτείας Αλιείας της Π.Ε. Μαγνησίας αφενός γιατί το οικοσύστημα είναι σε εξέλιξη, αφετέρου γιατί δεν έχει εκπονηθεί ακόμη το σχέδιο αλιευτικής διαχείρισης που θα δίνει στο μέλλον τη δυνατότητα αλιείας σε συγκεκριμένες περιόδους και για συγκεκριμένα είδη.         

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass