Αντιστοίχιση δημοτικών δυνάμεων με τις Κοινότητες θέλει η κυβέρνηση

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 15:38

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με αυτοδιοικητικούς φορείς με αιχμή τις προωθούμενες αλλαγές για την αναμόρφωση του τοπίου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την προσωρινή

Συντονιστική Επιτροπή Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βορίδης ξεχώρισε ως βασικά τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες και τη χρήση της πάγιας προκαταβολής, για τα οποία όπως τόνισε δε μεταβάλλονται από την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία και θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω συζητήσεων.
Ο Υπουργός εξήρε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυνατότητα μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους προς τις Κοινότητες, η οποία προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο, και δεσμεύτηκε ότι θα ακούσει και την πλευρά των Δημοτικών Αρχών επί του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και επί του συνόλου των ζητημάτων.
Παράλληλα, ο κ. Βορίδης επισήμανε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να υπάρξει αντιστοίχιση των δημοτικών δυνάμεων με στόχο την επίτευξη εύρυθμης λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέρ του συμφέροντος των δημοτών και γι’ αυτό είναι σκόπιμη η κατάργηση της ξεχωριστής διαδικασίας εκλογής των αιρετών των κοινοτήτων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Γαλησσάς Σύρου, Ιωάννης Βουτσίνος, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Όλγα Δασκαλή, Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, Αμπελοχωρίου Μετεώρων, Σάκης Νικογιάννης, Πτολεμαΐδας Εορδαίας, Ισαάκ Νικολαΐδης, Εξαλόφου Λαγκαδά, Πελαγία Χρυσανθακοπούλου, Περάματος Λέσβου, Κίμων Χρυσίδης και Καμαρίνας Πρεβέζης, Θεόδωρος Δράκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass