Ευαγγελία Λιακούλη: Στη Δημοκρατία πρέπει να μιλάνε και να ακούγονται όλοι!

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 15:37

Νέα πρωτοβουλία για την Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνει η βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία διοργανώνει, σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, διαδικτυακή συνάντηση όλων των Προέδρων των

Κοινοτήτων του νομού, ενόψει των μεγάλων αλλαγών που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο που παρέδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, και που προκαλεί ήδη, σοβαρές συζητήσεις και αντιδράσεις, στα Κοινοτικά Συμβούλια όλης της χώρας.
Διακηρυγμένο στόχο της νέας διαδικτυακής συνάντησης, αποτελεί η συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων για τον τρόπο λειτουργίας των Κοινοτήτων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και ειδικότερα τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο πάντοτε της συμβολής στη δημιουργία ενός ενιαίου και αρραγούς αυτοδιοικητικού μετώπου για τον ν. Λάρισας.
Η κ. Λιακούλη, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε τα εξής:
«Ανέλαβα την πρωτοβουλία να συναντήσω όλους τους Προέδρους, για να ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις τους, που θα εκφράζουν πραγματικά τους ανθρώπους του νομού και όχι τις κομματικές επιταγές, του εκάστοτε κόμματος.
Είναι ένας διάλογος που νιώθω ότι λείπει. Θέλω να ακουστούν οι αλήθειες, για τον τόπο μας, για το πώς λειτουργούν οι Κοινότητες, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα θεσμικά θέματα που πρέπει να τεθούν.
Το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα ο κ. υπουργός Εσωτερικών, φέρνει δραματικές αλλαγές στις Κοινότητες και συρρικνώνει τον ρόλο τους, μέχρι ….εξαφανίσεως!
Τι λένε όμως οι άνθρωποι του τόπου μας γι’ αυτό; Συμφωνούν με την κατάργησή τους;
Πώς λειτουργούν οι Κοινότητες στον νομό μας; Ποια είναι η δική τους πραγματικότητα; Έχουν πόρους και αρμοδιότητες; Οι Δήμοι μπορούν να εξυπηρετούν την καθημερινότητα των Κοινοτήτων, να είναι παρόντες κάθε μέρα στα μικρά θέματα, που απασχολούν τα χωριά μας;
Πρέπει σε όλους να δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν και όλοι να ακουστούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass