Πέθανε ο παλαιός έμπορος ξηρών καρπών Γιώργος Κόσσυβας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΕ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2021 15:01

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

«Εφυγε» από τη ζωή ο Ελασσονίτης παλαιός έμπορος ξηρών καρπών Γιώργος Κόσσυβας,

σε ηλικία 93 ετών. Ο εκλιπών, με καταγωγή από τον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, διέμενε στην Ελασσόνα και ήταν ένας από τους πρώτους επαγγελματίες του είδους («ξηροκαρπάς»), αφού πριν δεκαετίες είχε ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στην Τσαριτσάνη και στη συνέχεια και στην Ελασσόνα. Αγαπητός και γνωστός στην περιοχή, δραστήριος επαγγελματίας, ήρεμος και πράος ως άνθρωπος, ήσυχος, ευγενής, σοβαρός όταν έπρεπε αλλά και «χιουμορίστας», άφησε το δικό του «στίγμα» στην τοπική κοινωνία. Ο θάνατός του «ξύπνησε» μνήμες για Τσαριτσανιώτες και Ελασσονίτες.  Χαρακτηριστικά τα λόγια του Τσαριτσανιώτη «απόμαχου» εκπαιδευτικού Βαγγέλη Σαπουνά:
«Ο αείμνηστος κυρ Γιώργος ήταν ο παλιός των νεανικών μας χρόνων στραγαλατζής, εδώ στην Τσαριτσάνη και είχε ένα μαγαζάκι, όπου πωλούσε τους ξηρούς καρπούς. Εκείνα τα χρόνια αγοράζαμε τα στραγάλια και τα σπόρια, συνήθως ηλιόσπορο και πασατέμπο και περνούσαμε την ώρα μας, κάνοντας τη βόλτα μας στον κεντρικό δρόμο της Τσαριτσάνης...». Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για «τον φίλο των παιδικών χρόνων και συμπαραστάτη στις νεανικές μας τρέλες», για έναν επαγγελματία «άρρηκτα συνδεδεμένο με τις παιδικές και νεανικές μας αναμνήσεις», για «έναν πολύ καλό άνθρωπο στα ξένοιαστα καλύτερά μας χρόνια».
Αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τους γιους του Δημήτρη (μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού και στη συνέχεια επαγγελματίας σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις) και Γιάννη (συνεχίζει εδώ και χρόνια με επιτυχία την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του) με τις οικογένειές τους. Ευτύχησε να δει 4 εγγόνια και δισέγγονα. Κηδεύθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass