Ενισχύονται με οργανικές θέσεις οι ΜΕΘ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ 29 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ 88 ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ -ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΘ ΓΝΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΩΝ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 21:03

Ημέρα έντονου προβληματισμού και περισυλλογής υπήρξε η χθεσινή για το Γενικό Νοσοκομείο

Λάρισας και ιδιαίτερα για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά πλέον λειτουργικά της προβλήματα μετά τον θάνατο των δύο γιατρών κατά την εξόρμησή τους για σκι στον Όλυμπο.
Οι δύο γιατροί αποτελούσαν βασικά στελέχη της επιτυχημένης ομάδας των γιατρών της ΜΕΘ και η απώλειά τους υπήρξε σοβαρό πλήγμα, όπως δήλωσε με την είδηση του θανάτου τους ο διευθυντής της μονάδας Απόστολος Κομνός, εκτιμώντας ότι η ΜΕΘ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να επανέλθει στη φυσιολογική της λειτουργία.
Από το Σαββατοκύριακο οι γιατροί της ομάδας σε διαδοχικές συναντήσεις συζήτησαν πρακτικά θέματα και κυρίως την αναπλήρωση των χαμένων συναδέλφων τους με περισσότερη εργασία και εφημερίες. «Είναι μέλη της ίδιας ομάδας και τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων, από τους ίδιους με εντατικοποίηση της δουλειάς τους…» σημείωσε ο κ. Κομνός, ο οποίος πάντως έσπευσε να προειδοποιήσει ότι σε ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας αντίστοιχο με το δεύτερο κύμα, το Γενικό Νοσοκομείο είναι αδύνατο να αναπτύξει και να λειτουργήσει 32 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για ασθενείς με Covid-19 εάν δεν υπάρξουν ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό.
Την ίδια ώρα πάντως με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου μετατρέπεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που φτάνει πλέον τα 16 κρεβάτια, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές επίκειται και η σύσταση και λειτουργία μίας νέας ΜΑΦ 4 κρεβατιών σε άλλον χώρο του νοσοκομείου.

ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Παράλληλα, με άλλη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη κατανέμονται 29 νέες οργανικές θέσεις γιατρών και 88 νοσηλευτών για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ από τις οποίες 5 θέσεις γιατρών και 32 θέσεις νοσηλευτών δίνονται για τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Συγκεκριμένα, η κατανομή των οργανικών θέσεων προσωπικού ανά Νοσοκομείο, κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και αριθμό, που συστάθηκαν για τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των κλινών νοσηλείας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ έχει ως εξής:
Οργανικές θέσεις
ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
Πρόκειται για 29 συνολικά θέσεις γιατρών ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας ως εξής:
Π.Γ.Ν. Λάρισας 5 θέσεις
Γ.Ν. Λάρισας 5 θέσεις
Γ.Ν. Βόλου Μία θέση
Γ.Ν. Καρδίτσας 4 θέσεις
Γ.Ν. Τρικάλων 4 θέσεις
Γ.Ν. Λαμίας 7 θέσεις
Γ.Ν. Χαλκίδας 3 θέσεις.
Οργανικές θέσεις
νοσηλευτικού προσωπικού
Πρόκειται για 88 θέσεις ως εξής:
Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕ νοσηλευτικής 28, ΔΕ βοηθών νοσηλευτικής 4
Γ.Ν. Λάρισας ΠΕ νοσηλευτικής 4, ΤΕ νοσηλευτικής 28
Γ.Ν. Καρδίτσας ΠΕ νοσηλευτικής 2, ΤΕ νοσηλευτικής 6
Γ.Ν. Τρικάλων ΤΕ Νοσηλευτικής 10, ΔΕ βοηθών νοσηλευτικής 6.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες θέσεις προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις των ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ της Ιατρικής Υπηρεσίας και των αντίστοιχων κατηγοριών και κλάδων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του κάθε Νοσοκομείου.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass