«Απαιτούμε δίκαιες και ουσιαστικές αποζημιώσεις»

Η ΕΟΑΣΝΛ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2021 16:10

Τους «δεκάδες αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων που έδωσαν βροντερό και μαχητικό «παρών» με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας» χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, η οποία ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη σημερινή περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία, ενώ προαναγγέλλουν το επόμενο διάστημα νέες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες σε όλο τον Νομό. Στην ανακοίνωσή της γίνεται αναφορά και στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων.


Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: «Οι αγρότες των Φαρσάλων, όλης της Ελλάδας, ξέρουν πολύ καλά από την εμπειρία τους, ότι έχουμε κερδίσει, ότι λύσεις έχουμε αποσπάσει για τα δίκαια αιτήματά μας, οι κατακτήσεις μας, είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που εκφράζεται μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Όσοι δεν έχουν πειστεί ακόμη για την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους, ας αναλογιστούν τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα που αγοράζουν έμποροι και βιομηχανίες για να κερδοσκοπούν σε βάρος τους. Τα πανάκριβα μέσα και εφόδια, το ρεύμα και το πετρέλαιο, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «μπουκώνει» με εκατοντάδες δισ. ευρώ εφοπλιστές, κλινικάρχες, βιομηχανίες, ξενοδόχους για επιστροφή φόρου πετρελαίου και φθηνό ρεύμα. Τις εξευτελιστικές, κάτω από το κόστος παραγωγής, εκτιμήσεις και αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τον «Ιανό». Τις άδειες τσέπες τους. Μας φοβούνται! Τρέμουν την οργάνωση και τον αγώνα μας. Για αυτό επιχειρούν σε «κλειστές» συσκέψεις να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια και να σκαρφιστούν «τερτίπια» που φτάνουν στην κινδυνολογία και στις έμμεσες απειλές για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και να αποδυναμώσουν τις κινητοποιήσεις. Όπως έγινε τέτοια σύσκεψη στα Φάρσαλα την Τετάρτη υπό την εποπτεία του κ. Δούκα αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, χωρίς φυσικά να καλεστεί η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας, δηλαδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και πληττόμενοι από τον «Ιανό». Πραγματοποιήθηκε μαζική πομπή των τρακτέρ στο κέντρο των Φαρσάλων διατρανώνοντας τη θέλησή μας να απαιτήσουμε δίκαιες και ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% από τον ΕΛΓΑ. Για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και το υψηλότατο κόστος παραγωγής. Για τα απαραίτητα έργα υποδομής όπως το Φράγμα Σκοπιάς και αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την επαρχία Φαρσάλων ώστε να μην έχουμε ξανά σύντομα τα ίδια φαινόμενα και τρομακτικές καταστροφές που βιώσαμε τον Σεπτέμβριο. Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους των Φαρσάλων ζητώντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα και τα αιτήματά μας, θέτοντας ταυτόχρονα αιτήματα για τη συμβολή του Δήμου στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και τα απαραίτητα έργα υποδομής. Η ΕΟΑΣΝΛ με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία έχει θέσει αίτημα για συνάντηση μαζί του, ώστε να του θέσει υπόψη τα παραπάνω προβλήματα διεκδικώντας λύσεις και να ακούσει τις απόψεις του. Αναμένουμε απάντηση αν το αίτημά μας θα γίνει αποδεχτό ή όχι. Στα Φάρσαλα έγινε η αρχή του νέου κύκλου κινητοποιήσεων της ΕΟΑΣΝΛ, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε με νέες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες σε όλο τον Νομό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass