ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η... κρίσιμη Κυριακή της αγοράς

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2014 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:55

Σάββατο Ιουλίου στη Λάρισα χθες και στην αγορά της πόλης απεικονίζεται το ίδιο μοτίβο των Σαββάτων καλοκαιριού, με κάποια εμπορικά καταστήματα κλειστά και άλλα ανοιχτά να υποδεχθούν τους καταναλωτές.

Φυσικά η κίνηση δεν ήταν αυτή που εμφανίζεται τις καθημερινές, αλλά αρκετοί εναπομείναντες στην πόλη εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και έσπευσαν να διερευνήσουν τιμές και προϊόντα στα καταστήματα, με μεγαλύτερη άνεση κινήσεων απ’ ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα, όπου στους κεντρικούς πεζόδρομους καθημερινά γινόταν το αδιαχώρητο.

Θέμα συζήτησης πολλών, ήταν η σημερινή κρίσιμη Κυριακή, που ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας αλλά και οι Εμπορικοί Σύλλογοι όλων των θεσσαλικών πόλεων, αποφάσισαν να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση, που θέλει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο.

Η πλειοψηφία των εμπόρων, έχει αποφασίσει να κάνει τον αγώνα της για να ακυρώσει στην πράξη αυτή την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «αυθαίρετη και παράνομη», ενώ στο πλευρό τους τάσσονται και οι εμποροϋπάλληλοι, αλλά και η Εκκλησία, με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο να αναφέρει ότι: «Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αποτελεί πραγματική Ομολογία Πίστεως για τους Χριστιανούς, να διαφυλάσσουν ως κόρην οφθαλμού την αργία της Κυριακής, της ημέρας του Κυρίου».

Οι έμποροι καταγγέλλουν ότι η απόφαση των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών, που με «όχημα» τις «ελεύθερες Κυριακές», θα σβήσουν από τον χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου».

Τονίζουν δε ότι αυτή: «Είναι αντίθετη στην απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου (Νόμος 4254/14) που τον Απρίλιο του 2014 ψήφισε την εφαρμογή του ανοίγματος σε τρεις τουριστικές περιοχές. Το σίριαλ των Κυριακών κρατά από τα τέλη του 2012, που εκδηλώθηκε η περίεργη τότε, εμμονή του Υπουργείου για την απελευθέρωσή τους».

Η αντίθεση του εμπορικού κόσμου, όπως αναφέραμε ενισχύεται και με τη στήριξη των εμποροϋπαλλήλων που παράλληλα ανακοινώνουν ότι: «Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα είναι καταστροφική για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ μεγάλες θα είναι οι συνέπειες για τους εμποροϋπαλλήλους».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass