Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2021 15:01

19 νέα κρούσματα στη Λάρισα
ΝΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στα ίδια με τα προχθεσινά επίπεδα κινήθηκε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη γεωγραφική κατανομή των 716 κρουσμάτων, στη Λάρισα καταγράφηκαν 19 από τα 41 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δέκα κρούσματα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Καρδίτσας, 7 στην Π.Ε. Μαγνησίας, ένα στην Π.Ε. Σποράδων και 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν χθες οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν ως εξής:
- Στον Πυργετό: Σε συνολικό αριθμό 95 δειγμάτων καταγράφηκαν 3 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 75 έτη.
- Στη Νίκαια: Πραγματοποιήθηκαν 113 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ο ΝΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος με δήλωσή του για τη διασπορά του ιού, τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης των όποιων αποφάσεων έχουν ληφθεί για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεικτών. Όπως αναφέρει στη δήλωσή του «Προσεγγίζοντας ρεαλιστικά τη σταδιακή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και κυρίως της αύξησης των κρουσμάτων κατά 57% και της θετικότητας κατά 31,6%, με παράλληλη αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού και στη χώρα μας, θα πρέπει να προχωρήσουμε από δω και πέρα με πολύ προσεκτικά βήματα.
Η επιδείνωση αυτή των επιδημιολογικών δεικτών αποτυπώνει κυρίως την κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και όχι του λιανεμπορίου, που αφενός μεν δεν ήρθαν οι μέρες του να αποτυπωθεί, αφετέρου δε, και από τη μορφή λειτουργίας του κατά τη διάρκεια των γιορτών, δεν φαίνεται να μας επιβάρυνε ιδιαίτερα. Η προσβολή κυρίως ηλικιωμένων συμπολιτών μας από την Covid -19 μάς παραπέμπει κατευθείαν στη σχολική κινητικότητα, καθόσον αυτή του λιανεμπορίου θα είχε επιπτώσεις σε νεαρά άτομα. Όπως ακριβώς είχαμε επισημάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων, τα μικρά παιδιά δεν νοσούν βαριά, δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον ιό, όμως τα συμπτωματικά έχουν μεγάλο ιικό φορτίο και διασπείρουν όπως σχεδόν και οι ενήλικες. Αυτό, μαζί με το κλείσιμο αρκετών τμημάτων σε όλη τη χώρα λόγω θετικών κρουσμάτων, θα πρέπει να παραδειγματίσει όσους έχουν εμμονές γύρω από το άνοιγμα των σχολείων.
Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί, τόσο από την επιστημονική όσο και την πολιτική διαχείριση, καθόσον τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα πρέπει να πειραματιστούμε με μια ηλικιακή ομάδα που έχει μάλιστα και πάρα πολλές κοινωνικές δραστηριότητες. Όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουν οι μαθητές μας στα θρανία και στο φυσικό τους περιβάλλον. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς επιβάρυνση της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να υποτιμήσουμε την πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού, τα στελέχη του οποίου οφείλει η πολιτεία να ανιχνεύει και να ιχνηλατεί άμεσα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των ειδικών επιστημόνων μας και τον αντίστοιχο ιατροβιολογικό εξοπλισμό», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

 

Μία συγνώμη ...στον Τύρναβο
Ο ΑΡΓ. ΜΠΑΪΡΑΧΤΑΡΗΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΕΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦ. ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Με την ανάκληση των ισχυρισμών και των δηλώσεων στις οποίες είχε προβεί ο κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, σε βάρος του κ. Χριστόφορου Κατσαρού και οι οποίες είχαν λάβει δημοσιότητα, λαμβάνει τέλος μία αντιδικία που πυροδοτήθηκε πριν δυόμισι χρόνια και ταλάνισε τους δύο συμπολίτες, ενώ συζητήθηκε και στην κοινωνία του Τυρνάβου. Ο κ. Μπαϊραχτάρης με επιστολή του προς την «Ε» (καθώς και άλλα μέσα), αναφέρει: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι παρασύρθηκα στις εν λόγω δηλώσεις από πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι ήθελαν να βλάψουν την πολιτική και επαγγελματική του πορεία, αλλά και την τοπική συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία ανήκει (ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τυρνάβου).  Για τους λόγους αυτούς ζητώ συγνώμη από τον κ. Χριστόφορο Κατσαρό για την ηθική βλάβη που τυχόν του προκάλεσα τόσο ατομικά όσο και επαγγελματικά ή συνδικαλιστικά. Ο κ. Χριστόφορος Κατσαρός έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί του ο κ. Αργύρης Μπαϊραxτάρης και εξηγήσεων που του έδωσε, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο ζήτημα και ελπίζει με την παρούσα να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια στα μάτια όλων των συμπολιτών μας».
* Τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Μπαϊραχτάρης είχε κατηγορήσει τον κ. Κατσαρό (χωρίς να τον κατονομάζει), μεταξύ άλλων, ότι τον απείλησε με διαγραφή από τη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου και τον εξύβρισε τηλεφωνικά, γιατί είχε συναντηθεί με τον τότε υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλη, για θέματα της κτηνοτροφίας (με την ιδιότητα του προσωρινού προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου). Ο κ. Κατσαρός με δήλωσή του τότε στην «Ε» (φύλλο 21ης Αυγούστου 2018) είχε διαψεύσει κατηγορηματικά και την ύπαρξη ακόμη τηλεφωνικής επικοινωνίας, κάνοντας λόγο για «τερατώδες και συκοφαντικό ψέμα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass