Εργα αγροτικής οδοποιίας σε Τσαριτσάνη και Δολίχη

ΠΡΟΤΑΣΗ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 15:05

Πρόταση με τίτλο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Ελασσόνας»

κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Ελασσόνας για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Την υποβολή της πρότασης για ένταξη στην πρόσκληση «Ανάπτυξη της υπαίθρου - Αγροτική Οδοποιία» αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση δύο αγροτικών δρόμων μήκους 6,45 χιλιομέτρων στις Κοινότητες Τσαριτσάνης και Δολίχης προϋπολογισμού 1.833.500,00 ευρώ με τα παρακάτω υποέργα:
* «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην κοινότητα Δολίχης του Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 1.192.000 ευρώ (με ΦΠΑ).
* «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην κοινότητα Τσαριτσάνης του Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 641.500 ευρώ (με ΦΠΑ).
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε μετά τη συνεδρίαση: «Εγκρίναμε σήμερα δύο σημαντικές μελέτες που ετοίμασε η υπηρεσία μας για τη βελτίωση του αγροτικού δικτύου και τη διευκόλυνση των αγροτών μας. Ο πρωτογενής τομέας είναι η πλουτοπαραγωγική βάση του Δήμου μας και χρειάζεται διαρκή υποστήριξη. Η περιοχή της Δολίχης έχει πολλές αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που θα επωφεληθούν και ο κάμπος της Τσαριτσάνης θα ανακτήσει και πάλι την αξία του, με την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Ομαδικό Αμπελώνα, με χιλιάδες στρέμματα γης να εξυπηρετούνται από αυτόν».ΣΤΗ ΔΟΛΙΧΗ
Η μελέτη του έργου για την Κοινότητα Δολίχης αφορά σε εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενης οδού μήκους 4.100 μ. στη θέση «Καστρί», καθώς ο χωματόδρομος είναι κατεστραμμένος και τους μήνες με έντονες βροχοπτώσεις η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Σκοπός της ασφαλτόστρωσης της οδού είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ
Η μελέτη του έργου για την Κοινότητα Τσαριτσάνης αφορά σε εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενης οδού μήκους 2.350,00 μ. στη θέση «Τουρναβόστρατα», καθώς ο χωματόδρομος είναι κατεστραμμένος και τους μήνες με έντονες βροχοπτώσεις η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Σκοπός της ασφαλτόστρωσης της οδού είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass