Σε ποιους κόβει το νερό η ΔΕΥΑ Ελασσόνας

«ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ» ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2021 15:00

Στη διακοπή υδροδοτήσεων προχωρά η ΔΕΥΑ Ελασσόνας, για ανεξόφλητα

και ληξιπρόθεσμα χρέη καταναλωτών, προς τους οποίους παρότι έχει γίνει πρόσκληση να τα ρυθμίσουν, δεν ανταποκρίθηκαν ή δεν υπήρξαν συνεπείς. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Ελασσόνας, η διακοπή υδροδότησης αφορά καταναλωτές με οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, οι οποίοι «εξακολουθούν να μην προσέρχονται για διακανονισμό, παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις, τις δημόσιες εκκλήσεις και παρά τις προειδοποιήσεις για τη λήψη μέτρων».
Όπως αναφέρεται, «στη Δημοτική Ενότητα Ελασσόνας πραγματοποιήθηκαν 135 από τις 197 προγραμματισμένες επισκέψεις για διακοπή υδροδοτήσεων. Οι διακοπές που πραγματοποιήθηκαν, αφορούσαν τόσο την πόλη της Ελασσόνας όσο και τις κοινότητες Βαλανίδας, Ευαγγελισμού, Κεφαλοβρύσου και Κλεισούρας.
Παράλληλα, συνεργείο πραγματοποίησε 30 επισκέψεις για διακοπές υδροδοτήσεων στην Κοινότητα Τσαριτσάνης και 14 στη Δημοτική Ενότητα Σαρανταπόρου και συγκεκριμένα στις κοινότητες Γερανείων, Λυκουδίου, Μηλέας, Γιαννωτών και Σαρανταπόρου».
Με τον όρο «επίσκεψη» περιγράφεται η τελευταία ευκαιρία που δίδεται στον καταναλωτή πριν την οριστική διακοπή. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους οφειλέτες, ανταποκρίνονται τελικά και προβαίνουν σε διακανονισμό του χρέους, όπως αναφέρει στην «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, κ. Ιπποκράτης Τζουρμακλής.
Όπως εξηγεί, η ΔΕΥΑ Ελασσόνας ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 μια μεγάλη προσπάθεια να «συμμαζέψει» τα οικονομικά της, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η αποπληρωμή χρεών και οφειλών, που σωρεύτηκαν, τόσο με ευθύνη των καταναλωτών, όσο και της επιχείρησης η οποία ουδέποτε πίεσε προς την κατεύθυνση αυτή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένους μεγάλους καταναλωτές έχουν σωρευτεί οφειλές των 4 ή και 5 χιλιάδων ευρώ, ενώ υπάρχουν και οφειλέτες που φτάνουν τα 10.000 ευρώ, με χρέη ακόμη και 6-7 ετών.
Σύμφωνα με τον. Κ. Τζουρμακλή τα ανείσπρακτα ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ. Από τον Οκτώβριο του 2019 η διοίκηση της επιχείρησης, απέστειλε περί τις 600 προσωπικές επιστολές σε οφειλέτες άνω των 500 ευρώ.
Παραλήπτες ήταν επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα αλλά και οικιακοί καταναλωτές. Αρκετοί ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν να διευθετήσουν τα χρέη τους, κάποιοι αδιαφόρησαν μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε και «ανέκρουσαν πρύμνα», υπάρχουν όμως και αρκετοί, οι οποίοι είτε διότι έχουν εγκαταλείψει την παροχή, είτε για άλλους λόγους δεν επέδειξαν ούτε καν διάθεση συνεννόησης, σε ελάχιστες δε περιπτώσεις υπήρξαν και φραστικά επεισόδια με τους εντεταλμένους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ.
Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο κ. Τζουρμακλής η Δημοτική Επιχείρηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο, τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τους συνεπείς πελάτες της, όσο και έναντι της οικονομικής της θέσης.
Σύμφωνα με τον Δήμο Ελασσόνας, η υπηρεσία θα συνεχίσει τον έλεγχο και τις επισκέψεις σε όλες τις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου και κάνει σαφές ότι είναι υποχρέωση όλων η έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών.
Εφόσον προκύπτει το οποιοδήποτε πρόβλημα αποπληρωμής, οι καταναλωτές καλούνται να έρχονται άμεσα σε επικοινωνία με τη ΔΕΥΑ, ώστε να αποφεύγονται συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα ποσά και η λήψη τέτοιων μέτρων από πλευράς της επιχείρησης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass