Αυξάνονται οι τιμές στις ζωοτροφές

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ - Γ. ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ;

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2021 15:53
Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Γιάννης Γκουρομπίνος, από τη χιονισμένη πλαγιά της επαρχίας Τυρνάβου, δίπλα στα ζώα του, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα γιατί οι κτηνοτρόφοι είναι παντός καιρού… Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Γιάννης Γκουρομπίνος, από τη χιονισμένη πλαγιά της επαρχίας Τυρνάβου, δίπλα στα ζώα του, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα γιατί οι κτηνοτρόφοι είναι παντός καιρού…

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι από τη συνεχή αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, τη στιγμή που δεν έχουν εισπράξει ακόμη την αντίστοιχη αύξηση στην τιμή του γάλακτος. Μπορεί τα συμβόλαια με τις γαλακτοβιομηχανίες να υπoγράφηκαν τον

Οκτώβριο, ωστόσο το χρώμα του χρήματος θα αργήσουν να το δουν. Αυτή η εξέλιξη όμως γύρισε μπούμερανγκ για τους ίδιους, καθώς -σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, «κάποιοι αγρότες έσπευσαν να προεξοφλήσουν την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων και να αυξήσουν αδικαιολόγητα τις τιμές των ζωοτροφών. Πέρυσι αγοράζαμε το τριφύλλι 16 με 18 λεπτά και φέτος τσίμπησε 10 λεπτά (28-29 λεπτά), ενώ το καλαμπόκι από 18 λεπτά αυξήθηκε στα 26-27 λ. Πού είναι η συναδελφικότητα που πρέπει να δείξουν οι αγρότες; Αν δε μας στηρίξουν σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, στο τέλος δε θα έχουν πού να προωθήσουν τις ζωοτροφές τους» καταλήγει ο κτηνοτρόφος από το Βλαχογιάννι.
* Στο μεταξύ, το ζήτημα της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές κυριαρχεί στη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία στον νέο υπουργό Σπήλιο Λιβανό, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρονται στην επιστολή είναι η αλλαγή στον τρόπο ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, καθώς ζητείται να μη λαμβάνεται υπόψιν μόνο η κατοχή βοσκότοπου, αλλά συνδυαστικά με τον αριθμό των ζώων που κατέχει ο κάθε παραγωγός. Τέλος, εκφράζεται η ανησυχία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων της εξισωτικής, λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass