Γιατί καθυστερεί η επιδότηση σε επιχειρήσεις του Πολιτισμού;

ΕΡΩΤΗΣΗ 45 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2021 15:04

Ερώτηση με πρωτοβουλία της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννας Βαγενά κατέθεσαν

45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Παρασκευή 15/01/21,με θέμα την καθυστέρηση της εφαρμογής διάταξης για την επιδότηση κενών θέσεων επιχειρήσεων του Πολιτισμού.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, στις 5/11/20 υπερψηφίστηκε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε την ενίσχυση επιχειρήσεων του Πολιτισμού με κάλυψη θέσεων θεατή/εισιτηρίου για θέατρα, μουσικές σκηνές, χοροθέατρα, συναυλιακούς χώρους, χώρους παραστάσεων και κινηματογράφους.
Η εν λόγω διάταξη προέβλεπε την επιδότηση, για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, ποσοστού των κενών θέσεων των επιχειρήσεων Πολιτισμού είτε αυτές ήταν εν λειτουργία είτε ήταν κλειστές με κρατική εντολή δημόσιας αρχής είτε από επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι επιχειρήσεις-εργοδότες θα διατηρούσαν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας που είχαν κατά τη δημοσίευση του νόμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τότε υπερψηφίσει την τροπολογία ως ένα ελάχιστο και απολύτως απαραίτητο μέτρο στήριξης της Πολιτείας προς τις βάναυσα πληττόμενες από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας επιχειρήσεις του Πολιτισμού.
Για την εφαρμογή, όμως, του μέτρου εκκρεμεί ακόμη, δύο και πλέον μήνες μετά, κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να οριστούν οι όροι, η διαδικασία, οι ειδικότερες προϋποθέσεις, τα τεχνικά θέματα, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, ότι σε όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού είναι κλειστές με κρατική εντολή, καθώς και ότι όπως φαίνεται θα παραμείνουν κλειστές και για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν με δυσβάσταχτα τρέχοντα έξοδα, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1. Για ποιον λόγο καθυστερεί η έκδοση της ΚΥΑ που θα αποσαφηνίσει τους όρους και τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης, ώστε να αποζημιωθούν, έστω μερικώς, οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού για το διάστημα που παραμένουν κλειστές;
2. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της ΚΥΑ και την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων του Πολιτισμού που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση;
3. Είναι στις προθέσεις τους να υπάρξει πρόβλεψη για την επιμήκυνση του μέτρου πέραν από τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 και για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή;

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass