Αγώνας να διανεμηθούν 10.000 συγγράμματα φοιτητών

Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΙΕΡ *ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ *«ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΓΕΝΑΡΗ, Ο ΧΩΡΟΣ ΗΤΑΝ ΛΥΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΕΞΗΓΕΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 21:07

Της Νατάσας Πολυγένη
Το μπάχαλο με τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές των Πανεπιστημίων καλά κρατεί. Τι και αν από τον περασμένο Νοέμβριο το Υπουργείο Παιδείας είχε διαβεβαιώσει τους φοιτητές ότι τα συγγράμματα θα φτάσουν με κούριερ στα σπίτια τους. Οι ταχυμεταφορικές 

κατέρρευσαν, είναι γνωστά τα προβλήματα και οι τεράστιες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν την περίοδο των γιορτών και έτσι τελικά δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή για τη διανομή των συγγραμμάτων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε, ότι έως τις 11 Ιανουαρίου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 και θα πραγματοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (ΑΕΑ), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier). Τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε, αφού τα συγγράμματα κατέληξαν σε διάφορες εταιρείες που προσπαθούν να τα διανείμουν με όποιον τρόπο μπορούν, κάνοντας στην κυριολεξία αγώνα δρόμου να παραδοθούν εγκαίρως τουλάχιστον μέχρι και τέλη Γενάρη, προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να διαβάσουν για την εξεταστική.
Στη Λάρισα περίπου 10.000 συγγράμματα Λαρισαίων φοιτητών που σπουδάζουν σε όλη την Ελλάδα, έχουν μεταφερθεί σε ιδιόκτητη αποθήκη-γιαπί στη Νεάπολη και εκεί καλούνται με μήνυμα οι δικαιούχοι να τα παραλάβουν.
Η «Ε» επικοινώνησε με την υπεύθυνη της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, η οποία ευθύς εξαρχής ξεκαθαρίζει ότι στόχος της είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να παραλάβουν τα βιβλία τους, ενώ το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει βρει μια πιο σωστή και οργανωμένη λύση. Η ίδια σημειώνει: «Εγώ έχω μία εταιρεία προώθησης διαφημιστικού υλικού. Όταν οι κούριερ δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τη διανομή απευθύνθηκαν σε εταιρείες όπως η δική μας. Εργασία χρειαζόμασταν αλλά μας είχαν πει ότι θα μας δώσουν περίπου 2.000 με 3.000 συγγράμματα, όσα και παραλάβαμε αρχικά στις 4 Γενάρη. Μετά όμως έστειλαν άλλα 10.000 συγγράμματα. Ο χώρος είναι ιδιόκτητος, όμως δεν μπορούσε να βρεθεί κάτι καλύτερο δεδομένου ότι μιλάμε για τεράστιο όγκο βιβλίων που έπρεπε να ταξινομηθούν. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είμαστε εδώ και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Οι φοιτητές ταλαιπωρούνται, έχει χρειαστεί να πάνε ακόμη και σε τέσσερις εταιρείες κούριερ για να μαζέψουν τα βιβλία τους. Εμείς δεν έχουμε δυνατότητα να πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα, αλλά τους καλούμε με μήνυμα στο κινητό τους με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση τους να έρθουν να τα παραλάβουν. Έχουμε στείλει συγγράμματα με ΚΤΕΛ στα Γιάννενα, στην Κρήτη παντού. Επικοινωνήσαμε με τους Δήμους Φαρσάλων, Αγιάς και Τυρνάβου προκειμένου να μας διαθέσουν χώρους να πάμε τις επόμενες ημέρες να τα μοιράσουμε. Να βοηθήσουμε θέλουμε, τώρα αν ορισμένοι σχολιάζουν τον χώρο, δεν μπορώ να κάνω κάτι, εδώ γίνεται αγώνας τα παιδιά να έχουν τα βιβλία τους εγκαίρως. Ακόμη και κλειστές επιχειρήσεις μας βοήθησαν παραχωρώντας μας τραπέζια να βάλουμε επάνω τα βιβλία. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, όμως πιστεύω ότι μέχρι τώρα η διανομή γίνεται ομαλά χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να χρειαστεί οι δικαιούχοι να περιμένουν σε ουρές». Τέλος, η υπεύθυνη σημειώνει ότι όποιος φοιτητής θέλει να μάθει για το αν υπάρχουν τα συγγράμματά του μπορεί να στέλνει μήνυμα στον αριθμό 6943-491.584 με το όνομά του, τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση κατοικίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass