«Αδυνατούμε...»

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: «ΤΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΓΝΛ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ» *Η ΕΙΝΚΥΛ ΖΗΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 21:00

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησε χθες η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας

στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έκρουσαν για ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας, ζητώντας την επαναλειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου και όχι τη μετατροπή του για ακόμα μία φορά σε Νοσοκομείο Covid.
Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης, σε δηλώσεις του μίλησε για την ανάγκη αποκατάστασης της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με το άνοιγμα όλων των κλινικών. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υποβαθμίζεται διαρκώς. Πρέπει να αποκατασταθεί η λειτουργία του και να μην ξανασυμβεί αυτό που ζήσαμε με τη μετατροπή του ολοκληρωτικά σε Νοσοκομείο Covid, ιδιαίτερα τώρα που αναμένεται και το τρίτο κύμα της πανδημίας.
Πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις και το νοσοκομείο να μπορεί να λειτουργεί κανονικά και να έχει απλές κλίνες Covid στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Υπάρχει το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μπορούν να επιταχθούν και κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα που είναι τεράστιος στη Θεσσαλία. Το να λειτουργεί αποκλειστικά ως Νοσοκομείο Covid ξεπερνάει τις δυνατότητές μας και δεν μας επιτρέπει να προσφέρουμε το επίπεδο των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας».
Ακόμη, αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει τα υποστελεχωμένα ΓΝΛ και Κέντρα Υγείας να σηκώσουν όλο το βάρος λειτουργώντας ως εμβολιαστικά κέντρα και την ίδια ώρα ζήτησε άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. «Δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο βάρος του εμβολιασμού χωρίς προσλήψεις. Υποστελεχωμένα επίσης είναι και τα Κέντρα Υγείας που είναι αδύνατον να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα. Γίνονται σχεδιασμοί που δεν μπορούν να υλοποιηθούν και η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και όχι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που όλο αυτό το διάστημα με αυτοθυσία, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass