«Παίρνονται μέτρα για τα κρούσματα στις Φυλακές;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 15:41

Ερώτηση προς τους υπ. Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για τα κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές Λάρισας, κατέθεσε ο βουλευτής και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυρ. Βελόπουλος, στην οποία αναφέρει τα εξής:


«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεγάλη διασπορά της νόσου του ιού “Covid-19” παρατηρείται στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Εκεί, έχουν βρεθεί 97 άτομα θετικά στον ιό και αρκετοί, μάλιστα, από τους εκεί κρατούμενους πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Ενώ έχει ζητηθεί από τον Διευθυντή των Φυλακών να διαμορφωθούν χώροι στα νοσοκομεία της Λάρισας για τυχόν νοσηλεία κρατουμένων, οι Διοικήσεις των νοσοκομείων ενημέρωσαν ότι, μόνο δύο κρατούμενοι μπορούν να νοσηλευτούν με ασφάλεια στο Γενικό και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Σε άλλο δημοσίευμα, δύο κρατούμενοι των Φυλακών Λάρισας, με επιστολή τους, επιβεβαιώνουν ότι, οι ανωτέρω Φυλακές έχουν μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα και διαψεύδουν τις σχετικές με το θέμα δηλώσεις της Γ. Γ. Εγκληματικής Πολιτικής.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την κατάλληλη διαμόρφωση χώρων των δύο νοσοκομείων της Λάρισας (Γ.Ν. Λάρισας και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας) σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία περισσότεροι των τεσσάρων κρατουμένων ή υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο μεταφοράς τους σε πλησιέστερα νοσοκομεία, που διαθέτουν κατάλληλους χώρους νοσηλείας για κρατούμενους;
2. Ποιά υγειονομικά μέτρα έχουν ληφθεί στο Κατάστημα Κρατουμένων Λάρισας για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου του κορονοϊού και ποια υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται, σε όσους κρατούμενους έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον ιό “Covid-19”;
3. Ποιά ειδικά μέτρα λαμβάνονται για όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, ώστε να προστατευτούν από τη νόσο “Covid-19”;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass