Ετοιμος ο Δήμος Τεμπών για την αντιμετώπιση του χιονιά

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2021 15:12
Η Σπηλιά «ντύθηκε» πέρυσι στα λευκά,  αλλά Περιφέρεια , Δήμος Τεμπών και Κοινότητα του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Σελήνη, φρόντισαν ο δρόμος Συκουρίου – Σπηλιάς να παραμείνει όλο τον χειμώνα ανοιχτός Η Σπηλιά «ντύθηκε» πέρυσι στα λευκά, αλλά Περιφέρεια , Δήμος Τεμπών και Κοινότητα του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Σελήνη, φρόντισαν ο δρόμος Συκουρίου – Σπηλιάς να παραμείνει όλο τον χειμώνα ανοιχτός

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου και δημάρχου Τεμπών

κ. Γιώργου Μανώλη, έγινε τηλεδιάσκεψη για τον συντονισμό Περιφέρειας, Δήμου, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. Στο νότιο τμήμα του Δήμου Τεμπών ανήκει ένα μεγάλο τμήμα του Κισσάβου, με την κορυφή τον Προφήτη Ηλία στα 1978 μέτρα υψόμετρο και τη γραφική Σπηλιά στα 850 μέτρα υψόμετρο, πάνω από το Συκούριο. Βόρεια βρίσκεται ο Κάτω Όλυμπος με την Καλλιπεύκη στα 1.050 μέτρα υψόμετρο και την κορυφή της Μεταμόρφωσης στα 1.587 μέτρα υψόμετρο με την ονομαστή «Πατωμένη».
Παράλληλα ο Δήμος Τεμπών έχει και άλλα ορεινά χωριά. Τα ιστορικά Αμπελάκια, τη Ραψάνη, την Κρανιά και χωρίς να ξεχνά κανείς τη διέλευση της Κοιλάδας των Τεμπών.
Όλα τα παραπάνω έκριναν αναγκαία αυτή την τηλεδιάσκεψη για σωστή προετοιμασία και οργάνωση αν ο χειμώνας είναι βίαιος και δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις των πολιτών. Στην τηλεδιάσκεψη στο Δημαρχείο Τεμπών πέρα από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Πολιτική Προστασίας κ. Γιώργος Νικολάου, η διοικητής του 3η Πυροσβεστικού Σταθμού αντιπύραρχος Ολυμπία Τσακνάκη, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ αντιπύραρχος Χρ. Ζουναλής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης αστυνόμος Α , οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Κολλάτος και κ. Μαρία Κωστή, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και ο προϊστάμενος του Δήμου κ. Αστέριος Τζανέκας.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Στο τέλος της σύσκεψης, ο δήμαρχος κ. Μανώλης τόνισε στην «Ε»: « Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, διότι τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν από ακραία καιρικά φαινόμενα θα προστεθούν στο πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) και θα λειτουργήσουν σωρευτικά. Αυτό που έχει σημασία είναι όσοι φορείς και υπηρεσίες συμμετέχουν στο παρόν Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, ανάλογα με τον υπηρεσιακό του ρόλο, τον τρόπο συμμετοχής του στο σχέδιο δράσης και να δράσουμε αποκλειστικά, έγκαιρα και με ταχύτητα αν και όταν χρειαστεί. Όλοι μαζί σαν μία γροθιά, συμπολίτευση, αντιπολίτευση, φορείς να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων από χιονοπτώσεις και παγετό για το κοινό καλό. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στις ορεινές περιοχές, οι οποίες είναι απομακρυσμένες και στις οποίες κατοικούν πολλοί ηλικιωμένοι, που χρήζουν μεγαλύτερης βοήθειας. Επίσης δίνουμε μεγάλη έμφαση σε προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις για την προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων και του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και των καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων, δεδομένης της σημασίας που έχει ο πρωτογενής τομέας για την τοπική οικονομία».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass