«Διαφορετικά» Θεοφάνεια στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2021 21:13

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Διαφορετικά Θεοφάνεια γιόρτασαν φέτος οι Φαρσαλινοί, με μάσκες, μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και χωρίς τον καθιερωμένο Αγιασμό στις πηγές του Απιδανού.


Στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε η δοξολογία με περιορισμένο αριθμό ατόμων και στη συνέχεια ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων εντός του Ναού. Στον εκκλησιασμό παρέστη ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, όσοι πιστοί δεν βρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία μπορούσαν να προμηθευτούν από τους Ιερούς Ναούς Αγιασμό. Ανάλογες δοξολογίες πραγματοποιήθηκαν και στις άλλες ενορίες των Φαρσάλων και των χωριών.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία για τη Χριστιανοσύνη. Με τη βάπτιση του Κυρίου, σηματοδοτείται η νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι και ένα νέο ξεκίνημα για την ανθρωπότητα. Αυτό το νέο ξεκίνημα αναζητούμε σήμερα, υπό δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία, λόγω της πανδημίας.
Όσο όμως αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στον Θεό και είμαστε προσηλωμένοι στα μέτρα προστασίας, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στη λύτρωση που δεν είναι άλλη από το τέλος του κορονοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα. Χρόνια πολλά, καλή φώτιση σε όλους!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass