Δέκα οι δράστες της... πολυπληθέστερης κλοπής

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΝΘΗΛΗ – ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΑΤΜ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ 10.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΛΛΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2020 21:43
Οι ζημιές που προκάλεσαν οι κλέφτες, εμβολίζοντας την τράπεζα ήταν διπλάσιας αξίας από τα μετρητά που περιείχε το ΑΤΜ Οι ζημιές που προκάλεσαν οι κλέφτες, εμβολίζοντας την τράπεζα ήταν διπλάσιας αξίας από τα μετρητά που περιείχε το ΑΤΜ

Σε τέσσερις συλλήψεις Ρομά, στον Τύρναβο και στην Ανθήλη Φθιώτιδας προχώρησαν χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάζοντας έτσι την κλοπή σε τραπεζικό υποκατάστημα στον Αμπελώνα, τον περασμένο Απρίλιο με λεία

περίπου 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ως δράστες της… πολυπληθέστερης κλοπής σε Τράπεζα που αριθμεί τουλάχιστον δέκα εμπλεκόμενους, συνελήφθησαν δύο κάτοικοι του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο, ηλικίας 23 και 30 ετών, καθώς και άλλοι δύο Ρομά στην Ανθήλη, ηλικίας 34 και 35 ετών.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν επίσης άλλοι δύο Ρομά από τη Λαμία, ηλικίας 25 και 34 ετών, οι οποίοι κρατούνται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή άλλα αδικήματα, ενώ τέλος τουλάχιστον 4 ακόμα θεωρούνται συνεργοί των συλληφθέντων, αλλά τα στοιχεία τους παραμένουν ακόμη άγνωστα.
Οι οχτώ Ρομά από τη Λαμία, παραβλέποντας τα μέτρα περί κορονοϊού -τον περασμένο Απρίλιο- βρέθηκαν σε οικείους τους στον Τύρναβο, με δύο εκ των οποίων διέπραξαν την κλοπή. Για τις ανάγκες της οποίας, χρησιμοποίησαν μάλιστα ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν νωρίτερα από τον Τύρναβο.
Η πολυάριθμη ομάδα των κλεφτών στις 3.50’ τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου 2020 κατέφθασε εποχούμενη στον Αμπελώνα, καθήμενοι οι περισσότεροι εξ αυτών στην καρότσα του αγροτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μέσα σε λίγα λεπτά από τις 3.50’ που σήμανε ο συναγερμός της Τράπεζας, ο οδηγός του αγροτικού κάνοντας οπισθοπορεία με ταχύτητα, εμβόλισε τη βιτρίνα της Τράπεζας αρκετές φορές έως ότου αποκολλήθηκε η πακτωμένη, Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ). Με τους υπόλοιπους των δραστών να φορτώνουν το ΑΤΜ στο αγροτικό αυτοκίνητο και να διαφεύγουν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΑΤΜ περιείχε 10.000 ευρώ, ενώ οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι κλέφτες εμβολίζοντας την Τράπεζα με το αγροτικό, ανήλθαν στις 20.000 ευρώ. Δύο ημέρες μετά και σε έναν πρόχειρο σκουπιδότοπο, πίσω από τα Νταμάρια του Τυρνάβου βρέθηκε λεηλατημένο το ΑΤΜ ενώ οι δράστες -για να καθυστερήσουν την έρευνα της αστυνομίας- σκέπασαν με κλαδιά και εγκατέλειψαν το κλεμμένο αγροτικό, σε ένα χαντάκι στην αγροτική περιοχή «Πλάγια» του Τυρνάβου. Το αγροτικό εντοπίσθηκε τις επόμενες ημέρες από διερχόμενο κτηνοτρόφο και αποδόθηκε στον 50χρονο ιδιοκτήτη του.
Οι δράστες, το ίδιο πρωί επέστρεψαν στους οικισμούς τους, με διαφορετικά αυτοκίνητα τόσο στην Ανθήλη, όσο και στον Τύρναβο. Για τον υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες πως «εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η κλοπή μηχανήματος αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) που είχε διαπραχθεί στον περασμένο Απρίλιο σε περιοχή του νομού Λάρισας.
Συνελήφθησαν χθες τις πρωινές ώρες σε περιοχές του Τυρνάβου και της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, τέσσερα άτομα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Λάρισας, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο συνεργοί τους, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, στις 10-04-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες οι τέσσερις δράστες μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους, εμβόλισαν με κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο την πρόσοψη υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή του νομού Λάρισας και αφαίρεσαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Στη συνέχεια, αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του μηχανήματος, εγκατέλειψαν το μηχάνημα και το προαναφερόμενο όχημα σε αγροτικές περιοχές του Τυρνάβου και διέφυγαν με δύο άλλα οχήματα.
Στο πλαίσιο οργανωμένης και συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, οι τέσσερις από τους δράστες συνελήφθησαν, δυνάμει εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης, σε περιοχές του Τυρνάβου και της Φθιώτιδας.
Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και να ταυτοποιηθούν τυχόν λοιποί συνεργοί τους» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..
Να σημειωθεί τέλος πως οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για να λάβουν τελικά προθεσμία από τη Γ’ Ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθούν.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass