«Είμαι αμερόληπτος προς όλες τις παρατάξεις»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2020 15:06

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Για κακή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς κατηγορήθηκε αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος αυτού Ιωάννης Αργυρούλης από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγιάς Ιωάννη Αγγελάκα. Ο κ. Αγγελάκας, μάλιστα, έκανε λόγο, με επιστολή του

στην «Ε», για συνεχή υποβάθμιση του Συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αργυρούλη, ο οποίος με δικιά του επιστολή μιλάει για βολές άστοχες και άκαιρες που αποτελούν άδικη επίθεση προς τον ίδιο και προς τον δήμαρχο.
Αναφέρει, λοιπόν, η επιστολή Αργυρούλη:
«Αγαπητοί συνάδελφοι της μείζονος μειοψηφίας, διάβασα με προσοχή τις επιστολές σας και λυπάμαι ειλικρινά.
Πραγματικά ο κανονισμός λειτουργίας αναφέρει ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές ώρες.
Αλήθεια η πανδημία και η κατάσταση που βιώνει η χώρα κι όλος ο πλανήτης που έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας, δεν αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για εσάς; Κι αν η πανδημία για εσάς δεν αποτελεί εξαίρεση στην κανονικότητα, γιατί σπεύσατε διά του Τύπου να δηλώσετε τις διαμαρτυρίες σας και δεν επικοινωνήσατε μαζί μου για να σας ενημερώσω ο ίδιος για την ώρα που επιλέχθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας 14/12;
Και πέρα απ’ αυτό, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στο άρθρο 68 του “Καλλικράτη” αναφέρεται ρητά ότι: “Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών του, στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το Συμβούλιο”. Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρεται ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται όταν βολεύει κάποιους ή όλους μας. Όλοι μας έχουμε εργασίες, αλλά όταν εκπροσωπούμε τους δημότες μας, αυτές θα πρέπει να περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Όσο για τη μεταφορά θεμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, κανένας δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να μεταφέρει αυθαίρετα θέματα αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή. Διότι στην ουσία αυτό υποστηρίζετε εσείς στην επιστολή που δημοσιεύσατε στον Τύπο. Αυτό μάλλον το κάνετε για εντυπωσιασμούς και παραπληροφόρηση των δημοτών.
Οι τροποποιήσεις που έγιναν στο άρθρο 72 του “Καλλικράτη” από τη σημερινή Κυβέρνηση, είναι πολλές και είναι αυτές που καθόρισαν ποια θέματα είναι αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής και ποια είναι του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άρα κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να μεταφέρει κανένα θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, όπως εσκεμμένα από παραπληροφόρηση ή από άγνοια αναφέρετε στην επιστολή σας. Και τα δύο πάντως είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατική λειτουργία του τόπου.
Προσπαθώ και πιστεύω ότι καταφέρνω να είμαι αμερόληπτος προς όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό κρίνω ότι οι βολές σας είναι άστοχες και άκαιρες και αποτελούν άδικη επίθεση στο πρόσωπό μου, πέραν αυτής προς τον δήμαρχο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass