Κυβερνητική σύσκεψη για το φράγμα της Μεσοχώρας

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΚΩΝ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΣΤΑΣΣΗ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2020 21:10

Τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας

μετά και τη νέα, ακυρωτική, απόφαση Τμήματος του ΣτΕ, θα απασχολήσουν σύσκεψη με τη συμμετοχή αρμοδίων υπουργών, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ. Ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του περιφερειάρχη, Κων. Αγοραστού, συμφώνησε να εξετασθούν οι εξελίξεις σε (διαδικτυακή) σύσκεψη, η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη με τη συμμετοχή επίσης, του υπουργού Υποδομών, Κων. Καραμανλή, του υπουργού Περιβάλλοντος, Κων. Χατζηδάκη, καθώς και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., Γ. Στάσση, έργο της οποίας είναι το φράγμα στη Μεσοχώρα. Το αίτημα της σύσκεψης με τη συμμετοχή αρμοδίων υπουργών διατυπώθηκε από τον κ. Αγοραστό την περασμένη εβδομάδα όταν από το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» δημοσιοποιήθηκε η απόφαση (2230/2020) του Ε’ τμήματος του ΣτΕ, το οποίο, εξετάζοντας προσφυγή του Συνδέσμου κατακλυζομένων Μεσοχώρας, ακύρωσε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας.
Εξέλιξη που αποδίδεται σε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει την ΑΕΠΟ από τις αναθεωρήσεις των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών της Θεσσαλίας, σχέδια συνδεδεμένα με το έργο του Αχελώου. Σημειώνεται πως το θέμα απασχόλησε εκτάκτως την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας, όπου υιοθετήθηκε εισήγηση της περιφερειακής αρχής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας να διεκδικήσει την υλοποίηση των έργων της Μεσοχώρας και του Αχελώου, όπως και τη δημιουργία μικρότερων φραγμάτων σε Σκοπιά-Παλαιοδερλί, Πύλη, Μουζάκι και Νεοχωρίτη, προκειμένου να αμβλυνθεί το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας.                                

Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass