ΑΘ. ΚΩΤΣΙΟΣ:

Εμειναν 29 καταστήματα με 420 υπαλλήλους

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 15:11

«Οι τράπεζες συνεχίζουν να λειτουργούν σε μία λογική συρρίκνωσης και περικοπής κόστους, επικαλούμενες την «αλματώδη πρόοδο στην ψηφιοποίηση» και τη «δραστική αλλαγή στις συναλλακτικές συνήθειες της πελατείας», που έφεραν η πανδημία και τα lockdowns

σχολιάζει ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ ν. Λάρισας Αθανάσιος Κώτσιος. «Οι διοικήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνεχείς διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών για το κλείσιμο καταστημάτων. Δεν αντιλαμβάνονται ότι τουλάχιστον 30% της πελατείας (και όχι μόνο οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, που έχουν άλλωστε κάθε δικαίωμα σε ισότιμη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση) αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα, εξαιτίας προβλημάτων στις υποδομές, κόστους σύνδεσης, κόστους συναλλαγών ή εξαιτίας έλλειψης ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων.
Τόσο στη Λάρισα όσο και σε όλη τη χώρα έχουμε υπερβολική συρρίκνωση και υποστελέχωση του κλάδου και αυτό δεν οφείλεται τόσο στην τεχνολογική πρόοδο, όσο σε επιλογές αποψίλωσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Το δίκτυο καταστημάτων είχε ήδη δραματικά συρρικνωθεί, πριν από την πανδημία, με μείωση πάνω από 50% από το 2010. Στον ν. Λάρισας έμειναν 29 καταστήματα με 420 υπαλλήλους. Και όμως συνεχίζουν να κλείνουν καταστήματα και να πιέζουν σε έξοδο τους εργαζόμενους εκμεταλλευόμενες την αβεβαιότητα και την ανασφάλειά τους. Αντί να επενδύσουν σε σχέδια ανάπτυξης για τη στήριξη της χειμαζόμενης οικονομίας επιμένουν σε αδιέξοδες λογικές μείωσης του κόστους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass