ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Στις 17 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη βόμβα στη Μανδηλαρά

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2014 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:39
Χρόνο κλείνει τις επόμενες ημέρες, ένα πρωτοφανές γεγονός που αναστάτωσε τη Λάρισα και προσπαθούν να ξεχάσουν άπαντες. Η μαφιόζικη ενέργεια, με την έκρηξη βόμβας στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013, με τις εκτεταμένες καταστροφές σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και σε άλλα σπίτια και καταστήματα, τριγύρω και σε μεγάλη απόσταση. Στις 17 Σεπτεμβρίου φέτος, πρόκειται να γίνει η δίκη στη Λάρισα, των δύο κατηγορουμένων ως βομβιστών κι ενός ακόμη, ως ηθικού αυτουργού, αλλά… Παρά τις όποιες ενέργειες έγιναν, τις αποφάσεις και τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναρμοδίων αρχών, τις διαβεβαιώσεις κλπ., μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της πολυκατοικίας, δεν αποζημιώθηκαν από το κράτος, για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους!
Στο μεταξύ, χθες, σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας tovima.gr, στην κατάθεσή του στον ανακριτή, ένας εκ των κατηγορουμένων, ηλικίας 40 χρόνων, φέρεται να είπε τα εξής: «...Μου είπε ότι είχε υποχρέωση σε έναν κρατούμενο μεγαλοποινικό ο οποίος τον πίεζε... Μου είπε για μια εισαγγελέα στη Λάρισα που δεν μεταχειριζόταν καλά τον ποινικό και ήθελε να την τρομάξει, χωρίς όμως να χτυπήσει κανείς. Μου ανέφερε ότι στην πραγματικότητα δεν ήθελε να το κάνει γιατί δεν ήθελε να βρεθεί πάλι στη στενή. Είπε στο ταξίδι μας στη Λάρισα ότι είχε μαζί του κάποια εκρηκτικά, ζελατοδυναμίτιδα, που τα είχε κρυμμένα στο ηχείο».
Στο ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου, σημειώνεται ακόμη: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η επίθεση ... είχε κοστολογηθεί από τον ισοβίτη για 2.500 ευρώ. Και ενώ ένας εκ των συλληφθέντων έδωσε αναλυτική κατάθεση, ο δεύτερος ανέφερε στην αστυνομία: «Ήθελα τα εκρηκτικά για ψάρεμα. Δεν είχα ποτέ καμία επαφή με άνθρωπο της φυλακής. Μόνος μου έφτιαξα τη βόμβα και μόνος μου αποφάσισα να τη βάλω. Κανένας δεν μου έδωσε εντολή. Το έκανα γιατί είμαι τρελός και έχω πρόβλημα στο κεφάλι...».
Η έκρηξη έγινε ξημερώματα του Σαββάτου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ε», ο επίσημος απολογισμός των ζημιών, ήταν: Διαμερίσματα 32, αυτοκίνητα 28 σύμφωνα με τους ενοίκους και καταστήματα γύρω στα 10.
Το θέμα της αποζημίωσης, πέρασε από «χίλια κύματα», με τις αρχικές πιέσεις των ενοίκων, συσκέψεις, τροπολογία σε νόμο στη Βουλή, επερωτήσεις βουλευτών κλπ. και έφτασε μέχρι την Περιφέρεια. Η ουσία είναι ότι κλείνει χρόνος και τα λεφτά δεν καταβλήθηκαν στους δικαιούχους...
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass