ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Αντιπολεμική εκδήλωση από το ΕΚΛ

* Χθες βράδυ για την επέτειο της 1ης Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2015 0:27

 

Με μια ξεχωριστή αντιπολεμική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας το Εργατικό Κέντρο γιόρτασε την «ημέρα πάλης των ταξικών συνδικάτων».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του Ε.Κ.Λ. κ. Τάσου Τσιαπλέ και συνεχίστηκε με θεατρικά και μουσικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΝΛ, ενώ παρουσιάστηκε και έκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΚΛ που αναφερόμενος στην καθιέρωση της επετείου τόνισε ότι η 1η Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε ως τέτοια, με απόφαση της ΠΣΟ, γιατί σαν σήμερα πριν 76 χρόνια (1939), η φασιστική Γερμανία ξεκίνησε επίσημα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των λαών, με την εισβολή στην Πολωνία. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος που εξαπέλυσε η ναζιστική Γερμανία, σε συνεργασία και με τις άλλες κυβερνήσεις του φασιστικού «Άξονα» (Ιταλία, Ιαπωνία), προκάλεσε τον βίαιο θάνατο 50 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκ των οποίων 20 εκατομμύρια Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες, 405 χιλιάδες Έλληνες, στα πεδία των μαχών, από τους βομβαρδισμούς, τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την πείνα, τον τραυματισμό πολλών εκατομμυρίων, αλλά και τεράστιες καταστροφές, δείχνοντας το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος (1914-1918), ήταν γέννημα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών, που οξύνθηκαν λόγω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης του 1929-1933 και 1938, αλλά και εξαιτίας της ύπαρξης της ΕΣΣΔ που είχε αποσπασθεί από την ιμπεριαλιστική αλυσίδα.

Οι λαοί κυρίαρχοι ,κατέληξε, ο κ. Τσιαπλές, και με τη δική τους εξουσία, μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία, την ειρήνη, την πραγματική συναδέλφωσή τους. Αυτό το πολύτιμο δίδαγμα βγαίνει για την εργατική τάξη από τον Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και την πορεία 70 χρόνων από το τέλος του. Σ’ αυτόν τον δρόμο δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως ΕΚΝΛ και καλούμε όλους τους εργατοϋπαλλήλους να τον ακολουθήσουν. Είναι ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή που μας αξίζει. Να δώσουμε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση, δηλώνοντας συμμετοχή ο καθένας κατά την έξοδο του θεάτρου, για το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 5 του μήνα στη ΔΕΘ, με τα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 2.30 μ.μ. από την πλατεία του ΕΚΝΛ.

Δημ. Βάλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass