ΤΡΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αυξάνονται οι κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2015 0:33

Περισσότερες από όσες αρχικά αναμενόταν φαίνεται ότι είναι οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όπως η απόφαση της Ηρώς Διώτη να μην πάρει μέρος σε αυτές τις εκλογές και η αποχώρηση του Τάκη Γιαλαμά και της Άννας Παπαϊωάννου από τον ΣΥΡΙΖΑ με κατεύθυνση τη Λαϊκή Ενότητα, δημιούργησαν τα «σίγουρα» τρία κενά σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, όμως είναι πιθανό οι κενές θέσεις να αυξηθούν, δημιουργώντας πολλαπλό ενδιαφέρον για την επιλογή στις δύο πρώτες και εκλόγιμες θέσεις.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από την πληροφορία που διέρρευσε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι δεν προχωράει η αρχική απόφαση να είναι υποψήφιοι βουλευτές οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, καθώς υπερισχύει η άποψη ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους, να προχωρήσουν όσα ζητήματα έχουν ξεκινήσει στα αντίστοιχα υπουργεία ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και την αίσθηση της συνέχειας στη διοίκηση.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, σημαίνει ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και τρίτος σε σειρά εκλογής στις 25 Ιανουαρίου, νυν αναπληρωτής γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Γελαλής, όπως βέβαια και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ταφύλλης, το όνομα του οποίου επίσης ακούστηκε τις προηγούμενες μέρες ως ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Παράλληλα, εξακολουθεί να διαρρέεται, όχι μόνο από μία πλευρά, το σενάριο να είναι υποψήφια η Άννα Βαγενά σε κάποια εκλογική περιφέρεια της Αττικής, όπου το κόμμα πρέπει να καλύψει τα πολλά κενά που αφήνουν οι αποχωρήσεις προβεβλημένων στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον ανήκουν στη Λαϊκή Ενότητα ή αποφάσισαν να απέχουν από αυτές τις εκλογές.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι πρέπει σίγουρα να καλύψουν τις τρεις κενές θέσεις του ψηφοδελτίου και γνωρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστεί να καλύψουν τελικά έως και πέντε θέσεις, τα μέλη της Επιτροπής Ψηφοδελτίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα ονόματα όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές, ενώ μιλούν και με τα στελέχη που κατάρτισαν τελικά την ενδεκάδα των υποψηφίων στις προηγούμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αρνήσεις από τους υπόλοιπους του ψηφοδελτίου του Ιανουαρίου, αναφορικά τόσο με τα στελέχη του κόμματος όσο και με τους συνεργαζόμενους.

Έτσι, ο Γιάννης Καριπίδης και η Φωτεινή Καρυώτη (η πρόταση της νεολαίας του κόμματος), επιθυμούν να είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο, όπως και ο προερχόμενος από το ΚΚΕ Βασίλης Ζωγράφος αλλά και το ιστορικό στέλεχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Μάνθος Σαρρής.

Με δεδομένο δε, ότι αναμένεται απλά η επικύρωση της συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο, η επιλογή του κόμματος στο νομό θα είναι και πάλι ο αρχιτέκτονας Νίκος Σαμαράς.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα υπάρχει αυτή τη φορά στο ψηφοδέλτιο και υποψήφιος από την επαρχία Τυρνάβου, αίροντας την «αδικία» που ενόχλησε πολλούς τον περασμένο Ιανουάριο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η δεξαμενή των περίπου 35 ατόμων μέσω των οποίων είχε γίνει η επιλογή των τελικών 11 για το ψηφοδέλτιο του περασμένου Ιανουαρίου, έστω κι αν για ευνόητους λόγους ο αριθμός αυτός είναι σήμερα πιο μικρός.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκέντρωσης των υποψηφιοτήτων μέχρι την προσεχή Δευτέρα, ώστε να γίνει μια πρώτη συζήτηση για το ψηφοδέλτιο στη συνεδρίασή της, παρουσία και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Σκορίνη και να σταλεί την Τρίτη στην Κ.Ε. η τελική της πρόταση, ώστε στα μέσα της εβδομάδας να οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια να ανακοινωθεί.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass