Διεκδικούν επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΩΝ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2020 21:00

Την επανεξέταση της απόφασης να κλείσουν οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ζητούν τα σωματεία πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών Λάρισας, που έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» ώστε να πείσουν τους αρμόδιους φορείς ενόψει της Κυριακής του Πάσχα.


Χθες, στελέχη των δύο σωματείων επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και παρουσία των αντιδημάρχων Θάνου Αδαμόπουλου και Γιάννη Αλεξούλη διατύπωσαν το αίτημά τους επιδίδοντας μάλιστα εξώδικο με τις απόψεις τους, ενώ αντίστοιχο εξώδικο επέδωσαν και στους συνεργάτες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Εμφανίζονται μάλιστα πρόθυμοι να αποδεχθούν αύξηση του αριθμού όσων αγορών λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, ενδεχομένως δε και θέσπιση αυστηρότερων μέτρων, αν κριθεί αναγκαίο, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με την εξώδικη διαμαρτυρία «ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, λόγω της κατάστασης που προέκυψε έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων από κορονοϊό στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία για τις επόμενες 14 ημέρες. Όλοι εμείς, που εργαζόμαστε και μοχθούμε καθημερινά στους χώρους των λαϊκών αγορών ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα για την πιο πάνω σκληρή και άδικη απόφαση και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους, που οδήγησαν την Πολιτεία στη λήψη της παραπάνω εξοντωτικής για τον κλάδο μας απόφασης, συνδέοντας αυθαίρετα και εντελώς αναιτιολόγητα τη λειτουργία των λαϊκών αγορών με τα εν λόγω κρούσματα, καθόσον είναι γνωστό στους πάντες ότι όλοι εμείς τηρούμε αυστηρά όλες τις διατάξεις που έχουν θεσπιστεί για τις αποστάσεις μεταξύ των πάγκων μας, φορούμε γάντια και μάσκες και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά.
Επειδή, εάν συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών, πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, διότι όλος ο κόσμος θα συνωστίζεται πλέον αναγκαστικά στους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και των μανάβικων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ μεγαλύτερα προβλήματα για τη δημόσια υγεία από αυτά τα οποία η εν λόγω απόφαση φιλοδοξεί να αποτρέψει.
Επειδή ενόψει των εορτών του Πάσχα δεν θα μπορέσουν οι καταναλωτές να προμηθευτούν τα φρέσκα και αγνά προϊόντα μας. Επειδή οι χώροι των λαϊκών αγορών είναι ασφαλείς και τηρούνται αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από κάθε κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού και δεν έχει διαπιστωθεί ουδεμία παράβαση στη μέχρι σήμερα λειτουργία τους.
Επειδή εδώ και έναν μήνα οι συνάδελφοι Ρομά, που ασχολούνται κυρίως με την ένδυση και την υπόδηση δεν υπάρχουν πλέον στις λαϊκές αγορές. Επειδή με την επιβληθείσα καραντίνα στον οικισμό των Ρομά, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα, εκμηδενίζεται πλέον ο κίνδυνος της μετάδοσης του κορονοϊού στους χώρους των λαϊκών αγορών από τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, καθόσον δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα της μετακίνησής τους από και προς τον εν λόγω οικισμό.
Ύστερα απ’ όλα τα παραπάνω και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας ζητούμε να κατανοήσετε το δίκαιο αίτημά μας και να εισηγηθείτε ΑΜΕΣΩΣ προς τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το εν λόγω θέμα και να επιτρέψουν την εκ νέου λειτουργία των λαϊκών αγορών στην πόλη της Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την αύξηση του αριθμού αυτών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, ενδεχομένως δε και με τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων, αν το κρίνουν αναγκαίο, για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass