Το ατύχημα στο νύχι Λαρισαίας και η διάδοση του κορονοϊού

ΦΥΛΑΚΙΣΗ 8 ΜΗΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 21:02

Σε 8μηνη φυλάκιση καταδικάσθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η 43χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος περιποίησης νυχιών που συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα να λειτουργεί το κατάστημά της, παρά την απαγόρευση στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

 Η 43χρονη δήλωσε πως λειτούργησε το κατάστημά της λόγω έκτακτης ανάγκης για να εξυπηρετήσει Λαρισαία πελάτισσά της που κινδύνευε από μόλυνση, καθώς έσπασε το νύχι της, ατύχημα που της δημιούργησε τραύμα. Η εκδοχή της έκτακτης ανάγκης έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο ωστόσο επισήμανε στην κατηγορούμενη μανικιουρίστα ότι στο πλαίσιο της πρόληψης δεν έπρεπε να λειτουργήσει το κατάστημά της. Έτσι της επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή για να αφεθεί τελικά ελεύθερη, αφού νωρίτερα ενώπιον του Δικαστηρίου δήλωσε μετανιωμένη, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.

Νωρίς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Λάρισας περιπολώντας σε κεντρική οδό στο πλαίσιο των ελέγχων για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, διαπίστωσαν ότι παρά την απαγόρευση το κατάστημα της 43χρονης ήταν φωταγωγημένο και η μανικιουρίστα παρείχε τις υπηρεσίες της σε Λαρισαία.

Η 43χρονη συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου εξηγώντας την απόφασή της να λειτουργήσει το κατάστημα εμφανίσθηκε μετανιωμένη και ζήτησε συγγνώμη καθώς όπως είπε «δεν ήθελα να κάνω κάτι κακό. Μια πελάτισσά μου για πολλά χρόνια επικοινώνησε μαζί μου λέγοντας πως θα πάθαινε μόλυνση γιατί της έσπασε το νύχι. Με παρακαλούσε γιατί πονούσε» είπε η 43χρονη τονίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που πήγε στο κατάστημά της διευκρινίζοντας πως «αν ήθελα να δουλέψω θα πήγαινα ή στο υπόγειο του καταστήματος ή στα σπίτια.

Παραπάνω από μισή ώρα δεν έμεινα στο μαγαζί, φταίω για την καλοσύνη μου, με παρακαλούσε η πελάτισσά μου γιατί πόναγε» επανέλαβε η 43χρονη διευκρινίζοντας προς το Δικαστήριο τι έπρεπε να συμβεί στο σπασμένο, χτιστό νύχι της Λαρισαίας για να αποφευχθεί η μόλυνση μετά το ατύχημα.

Την απόφαση της Πολιτείας για την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υπενθύμισε στην κατηγορουμένη η πρόεδρος του Δικαστηρίου τονίζοντας το σκέλος της πρόληψης. Τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η επιδημία του κορονοϊού και για τους επαγγελματίες σημείωσε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία τόνισε πως η 43χρονη μανικιουρίστα θα μπορούσε και με άλλον τρόπο να αντιμετωπίσει το τραύμα της πελάτισσας χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το κατάστημα και σημειώνοντας το σκέλος της πρόληψης πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πράξη τελέσθηκε από αμέλεια.

Τις πρωτόγνωρες καταστάσεις από την επιδημία σημείωσε και η υπεράσπιση, εστιάζοντας στην έκτακτη ανάγκη, λόγο για τον οποίο «υπέκυψε από αμέλεια στο αίτημα της πελάτισσας». Στην εισαγγελική πρόταση για 5μηνη φυλάκιση, το Δικαστήριο επέμενε στην κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε η 43χρονη, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών, χωρίς χρηματικό πρόστιμο και με ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η μανικιουρίστα να αφεθεί ελεύθερη.

Να σημειωθεί πως η 43χρονη αποτέλεσε τη δεύτερη επαγγελματία που καταδικάσθηκε, καθώς λειτούργησε το κατάστημά της παρά την απαγόρευση.

Προηγήθηκε, προχθές, η καταδίκη 59χρονου Ελασσονίτη ιδιοκτήτη Ιντερνετ καφέ, ενώ σε βάρος άλλων τριών επαγγελματιών του νομού έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass