Μικρή η κίνηση στα Φάρσαλα τη δεύτερη ημέρα

«Χειρόφρενο» στην καθημερινότητα των Φαρσαλινών *Απολύμανση στο Δημαρχείο *Σκουπιδότοπος ο περιφερειακός - Πολίτης πήρε την κατάσταση στα χέρια του

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2020 19:10

Χθες, για δεύτερη συνεχή ημέρα λίγοι ήταν αυτοί που διέσχισαν το κέντρο της πόλης, τηρώντας τα μέτρα που επέβαλε το Υπουργείο Υγείας, ως μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διασπορά και εξάπλωσης του κορονοϊού. Οποιοι πέρασαν προμηθεύτηκαν τα απολύτως απαραίτητα από τα φαρμακεία, τα περίπτερα, τα είδη ψιλικών και τα ζαχαροπλαστεία.

Οι ντελιβεράδες εκτελούσαν ασταμάτητα δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κάποιοι πέρασαν να πάρουν ένα καφέ στο χέρι από τα καταστήματα που ήταν ανοιχτά. Το κρύο και το ψιλόβροχο που επικρατούσε στην περιοχή, δεν ευνοούσε για βόλτες. Στα φαρμακεία, η εξυπηρέτηση γινόταν στην πόρτα και προβλέφθηκε μια σειρά μέτρων, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, η οποία θα βγει και σε αφίσα σήμερα έξω από αυτά, κατά την οποία θα πρέπει οι πελάτες να ακολουθούν, συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε να βοηθούν τους φαρμακοποιούς.

Στις οδηγίες που δόθηκαν αναγράφονται: Δεν κυκλοφορούμε εκτός σπιτιού αν έχουμε συμπτώματα, τηλεφωνούμε στο γιατρό μας ή στον ΕΟΔΥ στο 1135, περιμένουμε να εξυπηρετηθούμε εκτός του χώρου του φαρμακείου για τη δική μας ασφάλεια, δεν προσπαθούμε να εισέλθουμε εντός του φαρμακείου αν δεν μας το επιτρέψει / καλέσει εντός ο φαρμακοποιός, κρατάμε αποστάσεις και στους εξωτερικούς χώρους, παραμένουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι, κάθε κλειστό χώρο (πόσο μάλλον τα φαρμακεία) πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν πιθανώς επιμολυσμένο, αποφεύγουμε τις άσκοπες επισκέψεις για μετρήσεις, εμβολιασμούς, πληροφορίες κλπ. Αν εισέλθουμε μετά από προτροπή του φαρμακοποιού, δεν αγγίζουμε τίποτα, όταν εισερχόμαστε σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους είναι καλό να φοράμε μάσκα, κάνουμε σωστή χρήση της μάσκας. Κατά την είσοδο/έξοδο απολυμαίνουμε τα χέρια μας, εμπιστευόμαστε τον φαρμακοποιό μας, θα φροντίσει να πράξει το καλύτερο για εμάς!

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Απαράδεκτη εικόνα παρουσίασε την Κυριακή τα ξημερώματα ο περιφερειακός δρόμος κοντά στο αλσύλλιο της πόλης των Φαρσάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί, μετά την απαγόρευση σε καφέ και μπαρ της πόλης βρήκαν διέξοδο το Σαββατόβραδο κατά μήκος του περιφερειακού για να περάσουν την ώρα τους, αφήνοντας πίσω τους, ένα πραγματικό σκουπιδότοπο.

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών, το πρωί της Κυριακής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από άτομα που επέλεξαν το σημείο για τον πρωινό τους περίπατο, έφερε αποτέλεσμα και τελικά λίγες ώρες αργότερα, ένας και μοναδικός ιδιώτης (συγκεκριμένα ο κ. Χρυσόστομος), ο οποίος πήγε να αθληθεί στον περιφερειακό δρόμο των Φαρσάλων, βλέποντας τα σκουπίδια αραδιασμένα, επέλεξε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να καθαρίσει, όσο ήταν εφικτό φυσικά, συγκεντρώνοντας μεγάλο μέρος αυτών σε σακούλες σκουπιδιών, δείχνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, τόσο ατομικής, όσο και κοινωνικής.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα γραφεία του δημαρχείου, επί της οδού Πατρόκλου 3, από ειδικό συνεργείο ως μέτρο προφύλαξης για την διασπορά και εξάπλωση του. Επίσης, τέθηκε σε ισχύ σχέδιο διαχείρισης της κρίσης προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετηθούν εκ του μακρόθεν, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 2491350100.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass