«Παγώνουν» όλα στον Δήμο Ελασσόνας

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ * ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ * ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 18:00

Νέα δεδομένα στον Δήμο Ελασσόνας για το επόμενο διάστημα με «φόντο» τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αναβάλλονται για ένα μήνα οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ελασσόνας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δήμος Ελασσόνας βάση των νέων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με τον ιό COVID-19 με σκοπό τον περιορισμό τις διασποράς του ιού και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, αποφάσισε να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για ένα μήνα.

Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν σε συνεργασία με τους φορείς και τις αρμόδιες αρχές».

Ακόμη, θα παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες (από 10 Μαρτίου έως 25 Μαρτίου 2020) το Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του ΟΚΠΑΠ Κώστα Τσανούσα, που κάνει λόγο για αναστολή λειτουργίας της χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι πριν τις χθεσινές αποφάσεις για τη διακοπή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στη χώρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η επιστολή του ανέφερε:

«Όπως προκύπτει από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις στο πεδίο της δημόσιας υγείας, η εξάπλωση του κορονοϊου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον διεθνή χώρο γίνεται με ταχείς ρυθμούς. Για τον λόγο αυτό κρίνουμε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους τους δημόσιους φορείς ώστε να περιοριστεί κατά το συντομότερο δυνατό η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης και την προστασία της υγείας της μαθητιώσας νεολαίας και στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν, ζητούμε την άμεση προληπτική αναστολή λειτουργίας των σχολείων τόσο του Δήμου Ελασσόνας όσο και όλων των δήμων της χώρας για δύο τουλάχιστον εβδομάδες, ώστε να εμποδιστούν οι δυσάρεστες εξελίξεις που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

*Ακόμη, η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος ανακοίνωσε την ακύρωση της συνάντησης - εκδήλωσης της Σχολής Γονέων, που ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου.

Τέλος, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής, όπως η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, η Ένωση Ποντίων Ελασσόνας, άλλοι Μορφωτικοί Σύλλογοι της περιοχής, κ.ά. με σχετικές ανακοινώσεις τους ανακοίνωσαν την αναστολή λειτουργίας των δραστηριοτήτων τους και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των χορευτικών τμημάτων.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass