Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τις λαϊκές αγορές

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ *«ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 22:00

Με επάρκεια προϊόντων και χωρίς προβλήματα στην προμήθειά τους, αλλά με μειωμένη κίνηση καταναλωτών, λειτουργούν οι λαϊκές αγορές της Λάρισας.

Δεδομένου ότι ένα ποσοστό οπωροκηπευτικών στη χώρα μας συνήθως εισάγεται από την Τουρκία, οι μικροπωλητές υποστηρίζουν ότι «αυτή τη χρονική περίοδο η Ελλάδα έχει επάρκεια προϊόντων, δεν γίνονται εισαγωγές από Τουρκία και ως εκ τούτου, τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν έχουν επηρεάσει αυτόν τον τομέα, ούτε παρουσιάστηκαν ελλείψεις προϊόντων…».

«Και λεμόνια από Αργεντινή θα πάρουμε…» δήλωσε χαρακτηριστικά μικροπωλητής, εξηγώντας ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι εφοδιασμού της χώρας, με προϊόντα διατροφής που πωλούνται νωπά στις λαϊκές αγορές και στα μανάβικα.

Αντίθετα, δηλώνουν ότι «πλήγμα» στις λαϊκές αγορές επέφερε

ο φόβος του κορονοϊού.

Σημειώνουν συγκεκριμένα, πως παρατηρείται μειωμένη η κίνηση των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές, την οποία όμως θεωρούν «αναμενόμενη, λόγω του φόβου που κυριαρχεί στον κόσμο για τη μετάδοση του κορονοϊού».

«Αν φταρνιστεί κάποιος, αν βήξει… ξαφνικά όλοι γύρω απομακρύνονται από κοντά του!», αναφέρει παραγωγός πωλητής στις λαϊκές αγορές, περιγράφοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών μπροστά στον φόβο του κορονοϊού.

«Οι ηλικιωμένοι δεν έρχονται τόσο συχνά στη λαϊκή τον χειμώνα, και η κίνησή τους ήταν μειωμένη, λόγω καιρού. Αυτή τη φορά λόγω του κορονοϊού, ακόμη περισσότερο…» συμπληρώνει.

Επίσης ο ίδιος αναφέρει ότι παρατηρούνται και ακραίες συμπεριφορές καταναλωτών, οι οποίες εκδηλώνονται μεταξύ αστείου και σοβαρού. «Μην μ΄ ακουμπάς…» λένε κάποιοι μεταξύ τους και προφυλάσσονται κρατώντας απόσταση ασφαλείας, ενώ παράλληλα αποφεύγουν να ακουμπούν τα προϊόντα για να διαλέξουν… κ.α.

«Φοβάμαι πως όταν παρουσιαστεί κρούσμα στη Λάρισα ή γενικότερα σε κοντινή περιοχή, τότε θα αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα…» καταλήγει.

Επισημαίνουν δε, πως η μείωση της κίνησης ξεκίνησε πιο έντονα τις τελευταίες μέρες, παρατηρώντας ότι σταδιακά αυξάνεται η ανησυχία του κόσμου.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass