Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2020 15:18

Σεμινάριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την αειφορία

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εισαγωγικό-επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Προσεγγίζοντας την αειφορία: Νοιάζομαι για το Περιβάλλον, φροντίζω την Υγεία μου, προωθώ τον Πολιτισμό», θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 5 ως τις 8 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Στο σεμινάριο, που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διά των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και τη Συντονίστρια Αειφορίας Θεσσαλίας, τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού καιΕπιστημών-Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας- Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, η ΔΕΥΑ Λάρισας, το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Σωματείο ΔΡΥΑΣ για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό Κάτω Ολύμπου-Ανατολικού Κισσάβου-Πηνειού και Τεμπών, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε.Λάρισας– ΟΚΑΝΑ Λάρισας και άλλοι φορείς και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και κατά προτεραιότητα σε εκείνους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

***

 

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες - ENCREMENCO», πραγματοποιεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει:

Α. Εργαστήριο με τίτλο: «Συμμετοχή των τοπικών αρχών στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας», τις ώρες 8:30-14:00, με σκοπό την ενίσχυση της τεχνογνωσίας του προσωπικού των τοπικών αρχών, σχετικά με τις δυνατότητες που δίνονται στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού να ιδρύουν/συμμετέχουν Ενεργειακές Κοινότητες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4513/2018. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο, τα οικονομικά κίνητρα και μέτρα στήριξης, καθώς επίσης ο ενεργειακός συμψηφισμός, ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός και πρακτικές από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το εργαστήριο απευθύνεται στα στελέχη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Β. Ανοικτή συζήτηση με θέμα «Οι ενεργειακές κοινότητες ως ευκαιρία για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για την ενεργειακή μετάβαση των τοπικών κοινωνιών», τις ώρες 17.00-20.00, με στόχο να αναδειχθούν τα οφέλη, οι πρωτοβουλίες και οι προκλήσεις από τη συμμετοχή πολιτών και ΜΜΕ σε μια Ενεργειακή Κοινότητα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε πολίτες που θέλουν ή / και ήδη συμμετέχουν σε μια Ενεργειακή Κοινότητα καθώς και σε ΜΜΕ και κοινωνικές επιχειρήσεις και πραγματοποιείται στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου (Κουμουνδούρου και Παπαναστασίου). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται προεγγραφή μέσω της ακόλουθης φόρμας εγγραφής: https://forms.gle/tvwKfkt7hFr8g6378

***

Επετειακή εκδήλωση του ΤΕΕ Θεσσαλίας

ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια αδιάλειπτης δραστηριότητας και αποφάσισε να αναδείξει την επέτειο αυτή με την έκδοση ενός επετειακού λευκώματος, που καλύπτει λεπτομερώς, με αρχειακό υλικό, την ιστορική του διαδρομή από το 1950 έως σήμερα. Πρόκειται για μια πρώτη καταγραφή του ρόλου που διαδραμάτισε το ΤΕΕ και οι άνθρωποι που το διοίκησαν και το στελέχωσαν την περίοδο αυτή, εκφράζοντας το συλλογικό γίγνεσθαι των χιλιάδων μηχανικών που συνέβαλαν στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της περιοχής.

Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς» (Καλλιθέας 7, 3ος όροφος). Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής της πίτας για τη νέα χρονιά.

***

Εναρξη μαθημάτων Braille – Νοηματικής στη Λάρισα

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» οργανώνει στη Λάρισα εαρινό κύκλο σεμιναρίων εκπαίδευσης στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille. Τα μαθήματα θα είναι ταχύρρυθμα και θα ολοκληρωθούν, μαζί με τη διαδικασία της πιστοποίησης, μέχρι το Πάσχα. Η υποβολή των αιτήσεων για τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις γίνεται κατά προτεραιότητα μέχρι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του παραρτήματος του σωματείου επί της Κούμα 9 – Λάρισα (1ος όροφος) Κε.Δι.Βι.Μ.2 EDU4U. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-549.831, 2410-252.860.

Στον ίδιο χώρο ξεκινούν, επίσης, νέα τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, καθώς επίσης και εξειδικευμένα τμήματα ταχύρρυθμης προετοιμασίας για την απόκτηση επάρκειας. Τα μαθήματα θα γίνονται από τη σχολή εκμάθησης Ε.Ν.Γ. «ΝΟΗΣΙΣ» (αναγνωρισμένη, από την Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και το ΥΠΔΒΜΘ) υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του ειδικού καθηγητή στη Νοηματική (ΠΕ31-ΥΠΔΒΜΘ) Νίκου Γαλάνη.

***

Ο σκηνοθέτης Δημ. Δάκτυλας σε βραδιά Ροταριανών

Στη Λάρισα θα βρίσκεται στις 25 και 26 Φεβρουαρίου ο διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας, κ. Αριστοτέλης Αποστολίδης. Ο κ. Αποστολίδης θα παρευρεθεί το βράδυ της Τρίτης 25.2 στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργανώνει στο «Μετροπόλ» ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Λάρισας, ενώ την επομένη θα επισκεφθεί φορείς της πόλης.

Στο μεταξύ, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου και Ραδιοφώνου, ο Όμιλος διοργανώνει εκδήλωση με ποτό, σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ». Προσκεκλημένος θα είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Δάκτυλας.

***

Προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη από 2 έως 7 Ιουλίου, η οποία περιλαμβάνει ξενάγηση στα προσκυνήματα της Βορειοδυτικής Ρωσίας και μονοήμερη εκδρομή στο νησί του Βαλαάμ. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως: τηλ. 2410-617.685.

***

Φιλική βραδιά της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»

Μια όμορφη και φιλική βραδιά, για τα μέλη και τους φίλους της διοργανώνει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στον «Μύλο 1927», η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.

***

Εκδήλωση της παράταξης «Λάρισα Μπροστά»

Η δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά» με επικεφαλής την κ. Ρένα Καραλαριώτου οργανώνει την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας της για τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, στο κέντρο «Φρούριο» (λόφος Φρουρίου), αύριο Τετάρτη και ώρα 9 μ.μ.

***

Ομιλία για τη διαφορετικότητα

Οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων των 15ου και 43ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας διοργανώνουν ομιλία-συζήτηση με θέμα «Διαφορετικότητα: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας» σήμερα Τρίτη και ώρα 7 το απόγευμα στον αίθριο χώρο των σχολείων. Τη συζήτηση συντονίζουν η κ. Ξηρομερίτη Βασιλική, ψυχολόγος, και η κ. Μακαντάση Ελένη, κοινωνική λειτουργός, της Ε.Δ.Ε.Α.Υ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) του 15ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

***

Ημερίδα για εκπαίδευση προσφύγων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, που καθιερώθηκε από την UNESCO το 1999, με σκοπό την ενίσχυση της γλωσσικής επίγνωσης και της πολυγλωσσίας, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση προσφύγων και μητρικές γλώσσες» στον Βόλο, αύριο Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας, υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η UNICEF, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Παγκόσμιο Σωματείο Απόδημων Μαγνήτων «To Κοινόν των Μαγνήτων», το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 «Teachers for Europe: SettinganAgora for Democratic Education» Teachers 4 Europe και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο «Σαράτση», στο Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας.

***

Ενημέρωση ΕΟΑΣΝΛ στο Βασιλί Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Φαρσάλων καλούν τους αγρότες σήμερα Τρίτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Βασιλί για ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση της Πανελλαδικής επιτροπής με τα πολιτικά κόμματα και για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

Βραβεύονται

πολύτεκνες

μητέρες

Εκδήλωση βράβευσης των πολυτέκνων μητέρων, που απέκτησαν το τέταρτο, πέμπτο, έκτο κ.ο.κ. τέκνο τους το 2019, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00 έως 20.00 στο «Posto Pubblico» στη Λάρισα (Φρούριο, Φιλελλήνων 50), ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα κοπεί και η πίτα του Συλλόγου Παρακαλούνται οι γονείς μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου σε Λάρισα και Τύρναβο.

***

Ομιλία στη Χριστιανική Εστία Λάρισας

Ομιλία με θέμα «Εκκλησιαστικό και λειτουργικό ήθος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 6.30’ μ.μ., στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λαρίσης «Ο Απόστολος Παύλος» (Ανθ. Γαζή 35 - απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο). Ομιλητής θα είναι ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.

***

Εκλογές συνταξιούχων του Δημοσίου

Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου ν. Λάρισας, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (οδός Παπακυριαζή 44). Η συνέλευση αρχίζει στις 10 π.μ.και οι εκλογές θα γίνουν από 1 μ.μ. μέχρι 3 μ.μ.

Οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Συνταξιούχων Δημοσίου» είναι οι εξής: Γούσιου Μαίρη, Διαμάντου Νίκη, Κακαγιάννης Νικόλαος, Καλτέκης Κωνσταντίνος, Κολούσιος Αστέριος, Κουφιώτου Χαρίκλεια, Λαχανάς Χρίστος, Παπαθανασίου Αθανάσιος, Τσαπραλή Μαρία και Χόρτης Σπυρίδων.

***

Ακολουθίες στη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης

Στις 19 Φεβρουαρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: -Σήμερα Τρίτη 18/2 στις 5:00 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

-Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 7:30 - 9:30 το πρωί, θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Όρθος και η Θεία Λειτουργία.

Στις 5:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός, παράκληση και ύψωμα της Αγίας.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει ο αγιογραφικός κύκλος.

Οι ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, στο οποίο φυλάσσεται και η ιερά εικόνα της Αγίας Φιλοθέης, ευλαβής προσφορά των ευσεβών κυριών της ενορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass