«Καταδικασμένος και τετριμμένος μύθος η εκτροπή του Αχελώου»

«Το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας δεν μπορεί να λυθεί με φαραωνικά έργα» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 21:03

«Στην ανάγκη κλιματικής βιωσιμότητας, ενεργειακής ασφάλειας, με την έννοια του εφοδιασμού και πρόσβασης στο αγαθό της ενέργειας με χαμηλό κόστος, το να ανασύρουμε τον καταδικασμένο και τετριμμένο μύθο περί εκτροπής Αχελώου, είναι σαν το μύθο που έχει ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης περί αρίστων, που, απ’ ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους γαλάζιους παππούδες και τα δικά τους παιδιά» τόνισε χθες από τη Λάρισας η υπεύθυνη των τομέων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή συνεστίαση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας, Απ. Καλογιάννη, όπου η πρώην περιφερειάρχης εστίασε στο θέμα της εκτροπής Αχελώου, υπογραμμίζοντας πως «το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, δεν μπορεί να λυθεί με φαραωνικά έργα» αντιπροτείνοντας το «σχέδιο Φάμελλου».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του Αχελώου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «μια γυναίκα 28 ετών δεν αντιλαμβάνεται και δεν ξέρει τη συζήτηση για το τι εστί Αχελώος. Μια άλλη όμως γυναίκα, η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στην πατρίδα μας, ελάχιστους μήνες πριν το έτος του 2021, που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει εκτροπή του Αχελώου.

Διότι από τη θέση της νομικού και της δικαστικού λειτουργού εξέδωσε και με τη δική της ψήφο, την καταδικαστέα απόφαση για την περιβόητη εκτροπή του Αχελώου, έκτη φορά, συνεπικουρώντας από τη θέση της δικαστικής λειτουργού την τήρηση του ελληνικού Συντάγματος και την τήρηση του Ενωσιακού Δικαίου.

Το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, το οποίο από δεκαετίες αντιμετωπίστηκε με τους πλέον στρεβλούς τρόπους, το υδατικό έλλειμμα του θεσσαλικού κάμπου, που έρχεται να προστεθεί στην αδράνεια ενός κατά τ’ άλλα ευρωπαϊκού κράτους, όπως είναι η πατρίδα μας, στην αντιμετώπιση σοβαρών αγροτικών πολιτικών, αλλά και των ακραίων καιρικών φαινομένων, μας δημιουργεί αγωνία.

Να αναζητήσετε το ολοκληρωμένο ψηφισμένο σχέδιο του 2017 με υπογραφή του τότε υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουμε τις λεκάνες απορροών των ποταμών για το σύνολο της χώρας, όχι μόνο για τον θεσσαλικό κάμπο, κι εκεί θα δείτε ότι το υδατικό έλλειμμα της ευρύτερης περιοχής αντιμετωπίζεται με σοβαρό τρόπο για την αγροτική ανάπτυξη, οικονομικά βιώσιμο, περιβαλλοντικά ουδέτερο.

Άρα, στην ανάγκη κλιματικής βιωσιμότητας, ενεργειακής ασφάλειας, με την έννοια του εφοδιασμού και πρόσβασης στο αγαθό της ενέργειας με χαμηλό κόστος, το να ανασύρουμε τον καταδικασμένο και τετριμμένο μύθο περί εκτροπής Αχελώου, είναι σαν τον μύθο που έχει ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης περί αρίστων, που, απ’ ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους γαλάζιους παππούδες και τα δικά τους παιδιά».

«ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ»

Ερωτηθείσα για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Δούρου τόνισε ότι πρόκειται για ένα «συνέδριο τομής και συνέχειας όπου θα συζητηθούν θέματα όπως το καταστατικό και ο τίτλος, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μεγαλύτερο μαζικό, λαϊκό κίνημα». Προσθέτοντας ότι «το συνέδριο ξεπερνάει προσωπικές στρατηγικές, είναι ένα σπουδαίο συνέδριο για τη χώρα αλλά και τα πολιτικά πεπραγμένα της γηραιάς ηπείρου, με τεράστιες προκλήσεις που αφορά επίσης στην προετοιμασία του νέου κυβερνητικού προγράμματος».

«ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ»

 Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο βουλευτής Βασ. Κόκκαλης και με αφορμή το θέμα του Αχελώου μεταξύ άλλων τόνισε πως «πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός» καθώς «κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον πόνο του αγρότη», ενώ η βουλευτής, Άννα Βαγενά με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση για το πρώτο εξάμηνο της θητείας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «είμαι βαθιά περήφανη για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ», προθέτοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι αστέρι». Στον χαρακτήρα της επίσκεψης Δούρου αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας, Π. Παπαγεωργίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Ζιώγας.

«ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ»

Νωρίτερα η κ. Δούρου, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά και Βασ. Κόκκαλη, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό στην Περιφέρεια. Όπου με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα του Αχελώου ο κ. Αγοραστός σε δήλωσή του τόνισε πως «η Θεσσαλία είναι ελλειμματική στο νερό. Υπάρχουν προβλήματα και οι Θεσσαλοί θέλουν τον Αχελώο, προσβλέπουν στον Αχελώο γιατί πιστεύουν πως ο Αχελώος είναι μια λύση για το υδατικό πρόβλημα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση. Νομίζω ότι πρέπει να επανατοποθετήσουμε στη συζήτησή μας τις ενέργειές μας για τον Αχελώο. Το ενεργειακό δεν συζητιέται. Έχουμε ξεχωρίσει το έργο σε ενεργειακό και σε υδατικό, αρδευτικό. Το θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι και θέμα εθνικό και θέμα ευρωπαϊκό γιατί πρέπει να συμμορφωθούμε στις Οδηγίες για να διασφαλίσουμε την αυτοτέλεια της ενέργειας όσο γίνεται και ταυτόχρονα να μην πληρώνουμε πρόστιμα. Για το υδατικό θέμα υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση αλλά μπορούμε να βρούμε μια λύση, να βρούμε κοινή συνισταμένη για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Η κ. Δούρου επανέλαβε τη θέση της για τον Αχελώο προσθέτοντας ότι «κάλεσα τον κ. Αγοραστό αλλά θα προτείνω και στον κ. Τζιτζικώστα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει τον πρώτο λόγο, να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ της ΕΝΠΕ».

Προηγήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Λάρισας όπου η κ. Δούρου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, όπου πέραν του θέματος του Αχελώου συζήτησαν για το κυβερνητικό έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη Δούρου στη Λάρισα ολοκληρώθηκε με ομιλία της στη συνεστίαση των Οργανώσεων Μελών πόλης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε στο κέντρο «Λιόγερμα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass