«Οι Λέσχες ζωντανό κύτταρο πολιτισμού»

Τόνισε ο αντιδήμαρχος Παν. Σάπκας σε εκδήλωση κοπής πίτας χθες στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 19:01

"Από το 1983 οπότε πρωτολειτούργησαν οι Λέσχες Πολιτισμού στον Δήμο μας, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν ζωντανό κύτταρο πολιτισμού" τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής πίτας των Παιδικών και Εφηβικών Τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Στην εκδήλωση που έγινε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, παρουσία παιδιών και γονέων, μετά την κοπή της πίτας ο κ. Σάπκας απευθύνοντας χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, τόνισε πως "ένας από τους πυλώνες της πολιτιστικής μας πολιτικής είναι η αρχή «πολιτισμός για όλους», η οποία πιστεύω πως βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στον θεσμό των Λεσχών Πολιτισμού.

Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και καθήκον του καθενός.

Η εμπλοκή του πολίτη με τις τέχνες, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αδήριτη ανάγκη. Οι τέχνες εκτός από την ψυχαγωγία που χαρίζουν, συνιστούν το σημαντικότερο εκπαιδευτικό εργαλείο για έναν ολοκληρωμένο, πνευματικά και ψυχικά καλλιεργημένο, υπεύθυνο, ενεργό πολίτη.

Από το 1983 που πρωτολειτούργησαν οι Λέσχες Πολιτισμού στον Δήμο μας, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.

Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αλλά εδώ είμαστε για να τα λύνουμε.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και αφορούν ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων. Αν υπάρχουν νέες προτάσεις και ιδέες για αλλαγές ή προσθήκες, σας παρακαλώ να τις αναφέρετε. Η πόρτα της Αντιδημαρχίας είναι ανοιχτή. Θέλουμε τον πολίτη συνεργάτη. Να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς – καλλιτέχνες για την πολύ καλή δουλειά, τους μικρούς και μεγάλους «μαθητές» και να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, από τη μια να αξιοποιούμε το σπουδαίο καλλιτεχνικό δυναμικό μας κι από την άλλη να δίνουμε ευκαιρίες για έκφραση, δημιουργία κι επιμόρφωση σε όποιον το επιθυμεί. Αυτός πιστεύω είναι ο καλύτερος δρόμος για να έχουμε ως πόλη, ως χώρα, ως άνθρωποι, δύναμη και προοπτική" κατέληξε ο κ. Σάπκας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η θεατρική ομάδα " Zeppelin" παρουσίασε την παιδική παράσταση "Λύκε - λύκε είσαι εδώ;".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass