Κηδεύτηκε η Χρυσούλα Τσιουβελακίδου

ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 17:01

Κηδεύτηκε την προηγούμενη Τετάρτη στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας η Χρυσούλα Τσιουβελακίδου, μαχήτρια του ΔΣΕ και μέλος της ΚΟΒ Ολύμπου. Τον αποχαιρετισμό έκανε η Αννέτα Ψωμιάδου, γραμματέας της ΚΟΒ Ολύμπου και μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Επίσης από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Ολυμπιάδας, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Μιχάλης Χατζεϊπίδης, τονίζοντας την αξιόλογη συνεισφορά της σ. Τασούλας στους κοινωνικούς αγώνες, καθώς και τη συμβολή της από την ίδρυση του συλλόγου στις δραστηριότητες και τα κοινά του χωριού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους ομιλητές στην οικογένεια της Κατίνας Ασσυχίδου για την επιμέλεια στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Όπως αναφέρει η ΚΟΒ Ολύμπου του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων στον αποχαιρετισμό της, «η Χρυσούλα Τσιουβελακίδου ήταν κόρη οικογένειας από την προσφυγιά, γεννήθηκε το 1928.

Στη Γερμανοϊταλική κατοχή στην περιοχή μας και αμέσως με τη δημιουργία της ΕΠΟΝ τον Φλεβάρη του ’43 έγινε μέλος της και καθοδηγούσε οργανώσεις της ΕΠΟΝ στον Όλυμπο και Αετόπουλα. Από δικό της βιογραφικό που μας παρέδωσε περιγράφει την ένταξη στον ΔΣΕ τον Ιούλη του 1947. Υπηρέτησε σε μονάδες του Ολύμπου και των Πιερίων. Συμμετείχε σε μάχες ένοπλη στην περιοχή του Ολύμπου, του Λιτοχώρου, στη Σφενδάμη, στο Λιβάδι Ελασσόνας, στον Λόφο Πιερίας, στα Σέρβια, στο Πλατανόρεμα Σερβίων, στον Κούκο Πιερίας, στο Σαραντάπορο.

Τραυματίστηκε στις 24 Αυγούστου το 1949 στην Καλλιπεύκη Ολύμπου.

Στην δύσκολη περίοδο για το κόμμα το ’91 με τις ανατροπές στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο, δίνει το "παρών" στις αποφάσεις της ΚΕ για την διατήρηση των κουμμουνιστικών χαρακτηριστικών του ΚΚΕ κόντρα στην προσπάθεια διάλυσής του.

Κατείχε στην περιοχή της Ελασσόνας στελεχικές θέσεις στο ΚΚΕ, μέλος της Αχτιδικής επιτροπής, γραμματέας και γραφείο ΚΟΒ Ολυμπιάδας, συνεπής μελετήτρια διακινητής της εφημερίδας του κόμματός μας. Τίμησε με την υποψηφιότητά της τα τοπικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Η οικογένεια του ΚΚΕ κλείνει τον χαιρετισμό της στην αγαπημένη συντρόφισσα με την υπόσχεση να συνεχίσει στον δρόμο της Χρυσούλας και όλων των συναγωνιστών της, μέχρι να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass