Καθυστερεί η ίδρυση του Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Κιλελέρ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2020 15:16

Το θέμα της μη λειτουργίας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα το Κιλελέρ έθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά με επιστολή της προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη.

Επισημαίνοντας ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση παρά τις παλιότερες σχετικές επιστολές της, η βουλευτής σημειώνει ότι τα ερευνητικά ινστιτούτα του Π.Ε.Κ. Θεσσαλίας συστάθηκαν με τον νόμο 4589/19 της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τίτλο “Συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας” και πως έδρα του Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Δήμος Κιλελέρ κατόπιν προσωπικής της παρέμβασης, με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην επιστολή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η δημιουργία αυτού του ινστιτούτου (Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης) θα συμπληρώσει αποτελεσματικά τη διαδικασία ενεργοποίησης του συσταθέντος Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, δημιουργώντας ένα «τρίγωνο» τοπικής – περιφερειακής ανάπτυξης με αναφορές στην ιστορία (Μουσείο), την έρευνα (Ινστιτούτο) και τον αγροτισμό (Δήμος Κιλελέρ).

Δυστυχώς, έως και σήμερα, παρά τα πολλά οφέλη που πρόκειται να φέρει στην περιοχή η ίδρυση του «Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης ΙΑΣΩΝ», όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επισκεψιμότητα και η σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί καμία ενέργεια για τη λειτουργία του. (...) Κατόπιν των ανωτέρω, θα ήθελα να πληροφορηθώ από εσάς σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία για τη λειτουργία του ινστιτούτου και για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass