ΣΕ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ

Εορτή του Αγίου Φανουρίου σε Άγιο Γεώργιο- Αγ. Βησσαρίωνα

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2015 8:37

 

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού γιορτάζουν ο υπόγειος Ι.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου (οδού Βόλου) και η θαυματουργή-παλαιά ιερή εικόνα του Αγ. Φανουρίου εκ Μάκρης της Ασίας και το εκκλησάκι του Αγ. Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού, όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Έτσι θα πραγματοποιηθούν οι εξής λατρευτικές εκδηλώσεις:

-Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 26 Αυγούστου, παραμονή (7:30-9:00 μ.μ.) πανηγυρικός μέγας εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και την ευχή του Αγίου για τις Φανουρόπιτες ενώπιον της Θαυματουργού και Παλαιάς Ιεράς Εικόνος του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου. Την Πέμπτη 27 του μήνα (7:00-10:00 π.μ.) πανηγυρική θεία λειτουργία στον υπόγειο Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου μετά θείου κηρύγματος και την ευχή του Αγίου για τις Φανουρόπιτες. Το απόγευμα (7:30-9:30μ.μ.) μεθεόρτιος εσπερινός, ιερά παράκλησις, χαιρετισμοί, το ύψωμα του αγίου και η ευχή για τις φανουρόπιτες, ενώπιον της θαυματουργού, εκ Μάκρης της Ασίας, πολύ παλαιάς Ι. εικόνος του Αγ. Φανουρίου. Την Παρασκευή βράδυ 27 Αυγούστου (21:30-1:00 π.μ.) ιερά αγρυπνία στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου, ενώπιον της θαυματουργού παλαιάς Ι. εικόνος του Αγ. Φανουρίου.

- Στο εκκλησάκι του Αγ. Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 7.15 ως 9.30 το πρωί θα τελεστεί ο Εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου. Την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα ψαλούν ο μεθέορτος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγ. Φανουρίου. Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα διαβαστεί και η ευχή του Αγίου Φανουρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass