Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 15:00

Συνάντηση καρναβαλιστών στον Τύρναβο

Ενόψει των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι – Μπουρανί 2020 ο Δήμος Τυρνάβου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Τυρνάβου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος), όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση προκειμένου από κοινού να συζητηθεί ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων και οι δηλώσεις συμμετοχής ομάδων – αρμάτων στην παρέλαση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου Τυρνάβου και στο τηλέφωνο 2492-350.131.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

 

* * *

Τακτική συνέλευση νοσηλευτών-τριών

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του 4ου Π.Τ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος της Ένωσης Νοσηλευτών- τριών Ελλάδας (ΕΝΕ), συγκαλείται στο αμφιθέατρο του Γενικoύ Νοσοκομείου Λάρισας αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00-13:00.

  Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί σε 15 ημέρες, ήτοι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Εάν και τότε δεν υπάρξει απαρτία, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την επομένη, ήτοι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα όσα μέλη παρίστανται στο Γ.Ν Λάρισας

 Τα θέματα που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση αφορούν:

* Την έκθεση πεπραγμένων του έτους 2019

* Τον απολογισμό Εσόδων – Εξόδων για το έτος 2019

* Τον οικονομικό Προϋπολογισμό του έτους 2020

* Οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει και εγκριθεί από το σώμα.

 

* * *

Ομιλίες υποψηφίων στην ΕΑΑΣ

Από το παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) ανακοινώθηκε το πρόγραμμα επισκέψεων-ομιλιών των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Παραρτήματος Λάρισας (Μανδηλαρά 3, 5ος όροφος) στις εξής ημερομηνίες: Σήμερα Τρίτη στις 11 π.μ., θα μιλήσει ο αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής. Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 θα μιλήσει ο αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής. Όπως σημειώνεται από την ΕΑΑΣ «καλούνται τα μέλη του Παραρτήματός μας για τη συμμετοχή τους, διότι η ΕΑΑΣ είναι υπόθεση όλων μας».

 

* * *

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου

Ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου καλεί τα μέλη και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στις 10.30, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνέλευση και στο χρονικό διάστημα 11:00–14:00. Προϋπόθεση για δικαίωμα συμμετοχής σε εκλόγιμη θέση και δικαίωμα ψήφου, είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής 5 ευρώ.

 

* * *

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγάπη» κόβει την πίτα του

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγάπη» του Δήμου Κιλελέρ την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη 1.30 μ.μ. στο «Village Garden» (4ο χλμ Λάρισας-Νίκαιας).

 

* * *

Συνεστίαση και κοπή πίτας μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Την καθιερωμένη ετήσια συνεστίασή της, όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα, διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο «Λιόγερμα» (6ο χιλιόμετρο Αμπελώνα – Λάρισας).

Η Οργάνωση Μελών Λάρισας προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν στην εκδήλωση. Στην τιμή της κάρτας (15 ευρώ) περιλαμβάνεται πλήρες γεύμα και ποτό), ενώ προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (Δευκαλίωνος 11, 4ος όροφος).

 

* * *

Οι «Ενεργοί Πολίτες» Φαρσάλων γιορτάζουν

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Τα 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα, και όχι μόνο της πόλης των Φαρσάλων γιορτάζουν οι «Ενεργοί Πολίτες» Φαρσάλων, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Λαού στο «Aigli Gusto». «Μια γιορτή για να βρεθούμε όλοι μαζί, να γνωρίσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία του συλλόγου και να εκφράσουμε τις απόψεις μας για την συνέχεια του» αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα του συλλόγου.

 

* * *Εκλογές στον Εξωραϊστικό Τσαριτσάνης

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση οργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της κοινότητας Τσαριτσάνης.

Οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, έχουν περιθώριο να το δηλώσουν μέχρι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στα μέλη του νυν Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, θα γίνει οριστικά την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

 

* * *

Γενική συνέλευση στον Πολιτιστικό Μεγαλοβρύσου Αγιάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 10:30 π.μ., στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ετήσια γενική συνέλευση με οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Θα ακολουθήσουν εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

* * *

Τιμάται στους Γόννους ο Άγιος Χαράλαμπος

Τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο τιμούν ο Μορφωτικός Σύλλογος και το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί στο εκκλησάκι του Λαογραφικού Μουσείου θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Καλούνται όλοι να παρευρεθούν.

 

* * *

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Μεθαύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων και ο Σύλλογος Τριτέκνων Επαρχίας Φαρσάλων συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο Κ. Υ. Φαρσάλων από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

 

* * *

Εσπερινές συνάξεις

Κάθε Τετάρτη και ώρα 5:30μ.μ. στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου τελείται ιερά παράκληση και κατόπιν ακολουθεί αγιογραφικός κύκλος με θέμα «Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Λόγοι. Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο». Οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν το ιερό και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Ιωάννου, προς ευλογία κι αγιασμό, το οποίο είναι μόνιμα αποθησαυρισμένο στον ιερό ναό.

 

* * *

Αγρυπνία στην Κυπάρισσο

Αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία υπέρ υγείας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κυπάρισσο Λάρισας. Για τη μεταφορά των πιστών από τη Λάρισα θα υπάρχει λεωφορείο στις 8.30 μ.μ. από την οδό Καρδίτσης, στάση Κτηνιατρείο και Γηροκομείο. Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν και για κλείσιμο θέσεων οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6977-347.868 και 6982-261.667.

 

* * *

Πανηγυρίζει ο Αγιος Χαράλαμπος στα Πλατανούλια Τυρνάβου

Στις 10 Φεβρουαρίου πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους στα Πλατανούλια Τυρνάβου. Την παραμονή της γιορτής, στις 6 μ.μ., θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα η πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της αγίας εικόνας και αρτοκλασία.

 

* * *

Παρακλήσεις και εσπερινό κήρυγμα

Κάθε Τρίτη στις 7 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση εναλλάξ προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου πολιούχου και προστάτου ημών και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών. Αμέσως μετά την Παράκληση, και έως τις 8.30 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος, πραγματοποιεί το εβδομαδιαίο Εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Το σύμβολο της Πίστεως».

 

* * *

Συναντήσεις νέων στον Αγιο Αχίλλιο

Συνεχίζονται κάθε Τρίτη βράδυ, 9.00 – 10.00 οι συνάξεις νέων, φοιτητών και εργαζομένων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι Νέοι πρώτα τελούν την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου στο Πνευματικό Κέντρο, στο υπόγειο του Ναού, κι έπειτα συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα, π. Ραφαήλ. Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα: «Τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας».

 

* * *

Τιμάται στη Νίκαια ο Αγιος Χαράλαμπος

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, μνήμη του ιερομάρτυρα Χαραλάμπους του Θαυματουργού εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος ναός του Αγίου στη Νίκαια.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Κυριακή 9 Φεβρουάριος στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου από 07:30-10:30 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία  από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Κύριλλο Ιατρό και θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass