Μαθήματα πρόληψης και κοινωνικής δράσης

ΑΠΟ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ * ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, Κ.Α.

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2020 16:47

Μαθητές 57 σχολείων από όλη τη Θεσσαλία -Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- ενημερώθηκαν μέσα στο 2019, για τον σχολικό εκφοβισμό, τη βία, τους κινδύνους στο διαδίκτυο, για τις εξαφανίσεις παιδιών… και άλλα σημαντικά κοινωνικά θέματα, που απαιτούν άμεση πρόληψη από την παιδική ηλικία.

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ψυχολόγοι του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στη Θεσσαλία (με έδρα τη Λάρισα), του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος δράσεων που συνεχίζεται και φέτος, σε σχολεία, που ενδιαφέρονται να ενημερώσουν τους μαθητές τους και να φιλοξενήσουν στον χώρο τους τέτοιες δράσεις.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στη Λάρισα κ. Ελισάβετ Γεωργίου:«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Βασικοί στόχοι των παρεμβάσεων είναι: η ενημέρωση των παιδιών για τα δικαιώματά τους, η ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους (κακοποίηση, ενδοσχολική βία και εκφοβισμός, ασφάλεια στο διαδίκτυο, εξαφανίσεις) που πιθανά να αντιμετωπίσει ένα παιδί.

Οι ψυχολόγοι επικοινωνούν με μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες για τα θέματα που τους απασχολούν, με επικρατέστερα: τη βία κατά των παιδιών, τον ενδοσχολικό εκφοβισμό (bullying), την εξαφάνιση, τη χρήση διαδικτύου, τη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών».

Βάσει της ηλικίας των συμμετεχόντων επιλέγονται από τους ψυχολόγους τα κατάλληλα μέσα, τα οποία είναι: κοινωνικές ιστορίες, παραμύθια, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ντοκιμαντέρ κ.α.

Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους, τους υπεύθυνους Αγωγής Υγείας, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, μπορούν να επικοινωνήσουν με το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα, στο τηλέφωνο 2410-560.900 ή έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ειδική αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας (Λάρισα), του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass