Οι τρεις Ιεράρχες και η οικογένεια

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 15:24

Το επίκαιρο θέμα «Οι τρεις Ιεράρχες και η οικογένεια» απασχόλησε την περασμένη Κυριακή την 4η για φέτος συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο π. Ραφαήλ υποδέχτηκε την εκλεκτή ομιλήτρια, εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Κοσμάνου-Λιακατά, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που έχει η σύγχρονη οικογένεια από τη σοφία και τους λόγους των τριών «μεγίστων φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος» και την ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και την προετοιμασία της ομιλίας.

Μέσω του Power Point η κ. Κοσμάνου παρουσίασε το φλέγον θέμα σε τρεις άξονες: 1) τα οικογενειακά περιβάλλοντα στα οποία ανατράφηκαν και έζησαν οι τρεις αυτοί Άγιοι, 2) τις θέσεις τους για τον γάμο και τη συζυγία και 3) τις συμβουλές τους πάνω στο σημαντικό ζήτημα της ανατροφής των παιδιών. Εμπεριστατωμένη, καλοδουλεμένη και μεστή θείων νοημάτων ήταν η ομιλία, αφού αποτελούσε ένα μεγάλο μπουκέτο με τα ευωδέστερα άνθη και τις κυριότερες θέσεις της ανεξάντλητης σοφίας των τριών Οικουμενικών Διδασκάλων. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις ανατράφηκαν μέσα σε αγιασμένες οικογένειες που μύριζαν λιβάνι, καθώς και ότι έζησαν ασκητική εν Χριστώ ζωή (κάθαρση-φωτισμός-θέωση) με αποτέλεσμα να αποκτήσουν την άνωθεν σοφία. Μετά την όμορφη και περιεκτική ομιλία της κ. Κοσμάνου ακολούθησε παραγωγικός διάλογος με το ακροατήριο, που σε όλη τη διάρκειά της παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον. Η επόμενη ομιλία στη Σχολή Γονέων θα είναι στις 16 Φεβρουαρίου, με καλεσμένο ομιλητή τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο ρόλος των παππούδων και των γιαγιάδων στην ανάπτυξη των παιδιών: αξία ή μύθος;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass