Η Λάρισα ανησυχεί για την αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ...

ΔΥΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ * «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ: ΠΑΡΑΠΗΝΕΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑ *ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 21:46

Σε έντονη συζήτηση εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, σχετικά με το αν και ποιο θα ήταν το ψήφισμα που θα ενέκρινε, για την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις.

Προτάσεις για το περιεχόμενο του ψηφίσματος κατέθεσαν η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης, πάνω στις οποίες τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε για την επιλογή ενός εκ των δύο ψηφισμάτων, ανέδειξε με 18 ψήφους την πρόταση του κ. Σούλτη, ενώ κατά και των δύο ψηφισμάτων ψήφισαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι (άλλοι τρεις έριξαν λευκό). Ενώ το ψήφισμα της «ΛΑ.ΣΥ.» υπερψηφίστηκε μόνο από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος που πρότεινε ο κ. Σούλτης, με την προϋπόθεση να γίνουν αλλαγές στον επίλογό του. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι καταψηφίστηκε από την ίδια και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της.

Όσον αφορά στη θέση της για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας –ΗΠΑ, δήλωσε ότι «Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ισχυρές συμμαχίες στο αβέβαιο περιβάλλον που επικρατεί σήμερα. Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει την ειρήνη των συμπολιτών μας...».

Την άποψη, ότι «η Ελλάδα χρειάζεται συνεργασίες αρκεί να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού» εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλίας Αξιών» κ. Παν. Γούλας, ο οποίος καταψήφισε επίσης και τα δύο ψηφίσματα.

Την ανάγκη να καταδικάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, κατέθεσε σε παρέμβασή της, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας κ. Δήμητρα Παπαστεργίου, παρουσιάζοντας τους κινδύνους που απειλούν τη Λάρισα και γενικότερα τη χώρα μας.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στη δημοτική αρχή να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα κατά της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις, αύριο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων είναι το εξής:

«Το διεθνές περιβάλλον στην εποχή της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας του καπιταλισμού, γίνεται όλο και πιο ασταθές. Τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα καθημερινά ωθούν σε τοπικές συρράξεις με σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και το μέλλον του πλανήτη.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου ιστορικά βρίσκεται σε διαρκή αναταραχή, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς οι οποίοι οδηγούνται στον αφανισμό και στην προσφυγιά.

Η μάχη για τους υδρογονάνθρακες της περιοχής της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου πυροδοτεί αναταράξεις στην περιοχή, με την Τουρκία να αποτελεί μια μόνιμη απειλή για την περιοχή και τη χώρα μας.

Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση αυτού του εθνικού προβλήματος δεν μπορεί να γίνεται με αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο με τη συναίνεση όλων των κομμάτων και γενικά όλου του πολιτικού κόσμου.

Η Ελλάδα αποτελεί ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε πρόβλημα της Ελλάδος αποτελεί πρόβλημα και της Ε.Ε. και αυτό θα πρέπει να γίνει πράξη.

Η υπογραφή οποιασδήποτε αμυντικής συμφωνίας της χώρας μας θα πρέπει να λαμβάνει πρωτίστως υπόψη την ασφάλεια της χώρας και του λαού μας, και δευτερευόντως τα συμφέροντα των συμμάχων μας.

Η πόλη της Λάρισας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα εθνικής άμυνας λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της στρατηγικής σημασίας της. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τις ανησυχίες του για την κατάσταση και την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ».

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΟΣ «ΕΣΤΙΑ»

«Πράσινο φως» πήραν χθες τρία νέα έργα: η «Ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή Τερψιθέας» στο Πρόγραμμα ΠΑΑ 2014 -2020 – Μέτρο 19: «CLLD– LEADER» και η «Αναβάθμιση παιδικών χαρών οικισμού Κουλουρίου και δημοτικής ενότητας Κοιλάδας» στο ίδιο πρόγραμμα «CLLD – LEADER» κ.α.

Επίσης εγκρίθηκε η ανανέωση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα της Λάρισας, με τον τίτλο «Εστία ΙΙ».

Το έργο αυτό αφορά συμφωνία σύμπραξης έργου μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαρισαίων (Δ.Η.Κ.Ε.Λ.) για τη «μίσθωση διαμερισμάτων για αιτούντες άσυλο στη Λάρισα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass