ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η... «ελπίδα» που ξαφνικά έγινε... «λεπίδα»

* Με μαζική κάθοδο διαδηλωτών στην Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2015 0:08

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε αγωνιστική εγρήγορση και τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή τα νέα εργασιακά, αλλά και ασφαλιστικά μέτρα που έρχονται ως απόρροια του 3ου μνημονίου που έχει υπογραφεί από την κυβέρνηση, προγραμματίζοντας μια σειρά από κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, αρχής γενομένης από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτεμβρίου.

Για όλα αυτά αλλά και για τις δράσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές και Πάρις Λιόλιος.

Στη συνέντευξη τα συνδικαλιστικά στελέχη του Ε.Κ.Λ. αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις και επισήμαναν χαρακτηριστικά ότι η «ελπίδα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τον λαό και τους εργαζόμενους τελικά με το νέο μνημόνιο μετατράπηκε σε... λεπίδα!

ΕΛΠΙΔΑ-ΛΕΠΙΔΑ!

«Η ΕΛΠΙΔΑ, επισήμαναν, που θα ερχόταν δήθεν για τους εργαζόμενους, με την ανάδειξη στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγινε η ΛΕΠΙΔΑ του 3ου μνημονίου που θερίζει ό,τι είχε απομείνει από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, το οποίο ψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές, από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Συγκεκριμένα:

Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δυο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας – πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016 – 2019.

Στον αντίποδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δισ. ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι πανηγυρίζουν άλλωστε για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία.

Απαιτείται λοιπόν ρήξη με τον δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας της ΓΣΕΕ, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό. Καμία ανοχή, απογοήτευση και εφησυχασμός.

Στην επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την Ε.Ε. και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πρόεδρος και γενικός γραμματέας αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται...

«Ετοιμαζόμαστε, είπαν, για νέους αγώνες. Οργανώνουμε τη συμμετοχή του ΕΚΝΛ και των σωματείων, στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη ΔΕΘ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, με ώρα αναχώρησης στις 2.30 μ.μ. από την Πλατεία του ΕΚΝΛ.

κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

* Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών.

* Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

* Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.

* Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι.

* Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης.

* Να καταργηθεί η βαριά και άδικη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, κλπ.

* Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.

Προχωράμε στη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στα γραφεία του ΕΚΝΛ καθημερινά 9–2 το πρωί και 7-9 το βράδυ, και καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, κάθε σωματείο, Λαϊκή Επιτροπή, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου να μπορούμε να βοηθήσουμε συναδέλφους μας.

Θα οργανώσουμε ακόμα τον Σεπτέμβριο , για τέταρτη χρονιά, τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για παιδιά ανέργων, με προτεραιότητα παιδιά μελών των σωματείων του ΕΚΝΛ.

Αξιοποιούμε το πρόγραμμα διανομής επισιτιστικής συνδρομής του Υπ. Απασχόλησης, όχι γιατί έτσι θα λυθούν τα προβλήματα, αλλά γιατί δεν χαρίζουμε τίποτα από τα χρήματα των εργατών».

* Ακόμα το ΕΚΝΛ, υποδέχεται τον Σεπτέμβριο, με μια αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αντιπολεμικής δράσης των ταξικών συνδικάτων, η οποία θα γίνει την Τρίτη 1 Σεπτέμβριου στις 8.30 μ.μ. στο Β’ Αρχαίο Θέατρο και θα περιλαμβάνει ομιλία του προέδρου του ΕΚΝΛ, θεατρικό-μουσικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΝΛ και έκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass