Οργωσαν και έσπειραν… από αγανάκτηση!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ «Η ΜΕΛΟΥΝΑ ΟΛΥΜΠΟΥ» * ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 22:06

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση «διαμαρτυρίας και αγανάκτησης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ίδιοι στην «Ε», προχώρησαν 40 ιδιοκτήτες κτημάτων, που βρίσκονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομαδικών Καλλιεργειών(Α.Σ.Ο.Κ.) «Η ΜΕΛΟΥΝΑ ΟΛΥΜΠΟΥ» (πρώην Ομαδικός Αμπελώνας).

Λίγο πριν φύγει το 2019, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου του 2019 μπήκαν με τα τρακτέρ στα οριοθετημένα χωράφια τους και… άρχισαν να τα οργώνουν! Μάλιστα, μερικές μέρες μετά, το περασμένο Σάββατο 4 Ιανουαρίου επανήλθαν στον χώρο και προχώρησαν και στη σπορά δημητριακών στα οργωμένα χωράφια (σε 200 περίπου στρέμματα).

Οι διαμαρτυρόμενοι υπενθυμίζουν πως με βάση το καταστατικό του Συνεταιρισμού, από τις 5 Απριλίου του 2012 έχει επέλθει η λήξη του και κάνουν λόγο «για 8 χρόνια εμπαιγμού της ελληνικής δικαιοσύνης και αγανάκτησης».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν: «Η Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 είναι ιστορική ημέρα, ημέρα αντίστροφης μέτρησης για την κατοχύρωση των κτημάτων στους δικαιούχους.

Τα μέλη του συνεταιρισμού οργώνουν τα κτήματά τους, που δικαιωματικά τους ανήκουν από την ημέρα λήξης του συνεταιρισμού. Καλούμε την πολιτεία να παρέμβει άμεσα υλοποιώντας τον αναδασμό πριν είναι αργά… με ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλους».

Όπως είπαν, για τις ενέργειές τους ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον εκκαθαριστή, αφού ο Α.Σ.Ο.Κ. «Η ΜΕΛΟΥΝΑ ΟΛΥΜΠΟΥ» τελεί υπό εκκαθάριση.

«Τα κτήματά μας είναι δηλωμένα στο κτηματολόγιο του καθενός. Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, υπάρχει αριθμός ΑΤΑΚ. Ο αναδασμός του 2004 σταμάτησε όταν πήγε να γίνει η νομή. Η λύση είναι ο αναδασμός. Με μία επικαιροποίηση του παλιού αναδασμού μπορεί να συνεχίσει, για να γλιτώσουμε χρόνο και χρήμα», υποστηρίζουν, μιλώντας στην «Ε», οι ιδιοκτήτες κτημάτων του Α.Σ.Ο.Κ.

Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους είναι οι: Δημητριάδης Χρήστος του Κωνσταντίνου, Τσιουβελακίδης Γεώργιος του Παύλου, Μουλτσιάς Κλέαρχος, Κουτόβα Μαίρη του Δημητρίου, Δημητριάδης Χαράλαμπος του Νικολάου, Καραγιαννίδης Χάρης του Σώφρωνα.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass